Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Τζόνσον και σια

 

του Γιάννη Σχίζα

Αυγή 27/8/22

Ο Μπόρις Τζόνσον διακρίθηκε καταρχήν στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου μπόρεσε  να αντιμετωπίσει ένα σχετικά σεβάσμιο  αντίπαλό του  σε δύο συνεχείς αναμετρήσεις .  Τώρα  κινείται με την οπισθέλκουσα, παρά το γεγονός ότι στο χώρο των συντηρητικών συγκεντρώνει σύμφωνα με μια σφυγμομέτρηση το 49% των ψήφων.  Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις τον Τζόνσον  ως απερχόμενο αφής στιγμής μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι επερχόμενος, κι ας μιλάνε  οι εργατικοί  για τις τελευταίες μέρες του  ως ένα μεγάλο πάρτι.….

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εις Αγγλίας  ο  Τζόνσον διαλέγει να κάνει τις υπ’ αριθμόν 2 διακοπές του εις την Νότια Εύβοια και δη στην Κάρυστο , προφανώς έχοντας τις πληροφορίες του για το μέρος. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι γνωρίζει τον «επιχειρηματία της νύχτας» (παρουσιαστή νυχτερινής εκπομπής) Κώστα Μυλωνά, όπως επίσης τον Δήμαρχο Ραβιόλο. Οι καλές γλώσσες λένε ότι στον κύριο Ραβιόλο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κατατεθειμένο έργο, αλλά οι  κακές  γλώσσες έχουν να πουν πολλά : Πίσω από τα έργα ευπρεπεισμού, ασφαλτόστρωσης πόλης και περιχώρων, πίσω από τη θαυμάσια καρδιά που κοσμεί  το λιμάνι, κρύβονται οι αποδόσεις των  αιολικών έργων , που καταξεσχίζουν τα βουνά και αλώνουν άπαξ δια παντός την γραφικότητα , την οποία  δεν βλέπει ο κύριος Τζόνσον. Τα έργα  στη πόλη και στον περίγυρό της γίνονται, για να  καλυφθεί το συνολικό  κακοφόρμισμα του χώρου, οι βολές που δίνονται στη κτηνοτροφία , στη μελισσοκομία,  στα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος , στους ορειβάτες , στους ποδηλάτες.

 Ο Δήμαρχος Καρύστου
ευχαριστεί για  την «παγκόσμια προβολή της περιοχής», όμως είναι σίγουρο ότι και άλλες περιοχές διαθέτουν  θησαυρούς αρχαιολογικούς, εδεσματολογικούς, ψυχαγωγικούς, και φυσικά δεν θα καθίσουν  με σταυρωμένα χέρια.

Ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το Γιανίτσι, αλλά τα μίντια δεν είπαν λέξη για το οδικό δίκτυο , που σε ορισμένα σημεία η στενότητά του  θυμίζει το ευαγγελικό ρητό για τους πλούσιους που αποπειρώνται να μπουν στον παράδεισο…Πάντως έλαμψε το  πενηντάρι που έδωσε  στα γκαρσόνια μιας περιοχής, για κουβαρνταλήκι ..

Τώρα ο Τζόνσον επιστρέφει στη μάχη, ενώ ο δήμαρχος κάνει το κορόϊδο για τα «μπούνκερ» των ανεμογεννητριών (αλβανικός αμυντικός  όρος! ) που σπαταλάνε όλες τις πηγές της περιοχής . Ο δε αντίπαλος του κ. Χατζηνικολής επιμένει να  ζητάει λογαριασμό για τα ανταποδοτικά τέλη των ανεμογεννητριών….

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου