Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

3ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου: Εξασφαλίζοντας μαζί ένα βιώσιμο αύριο

 

 

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) σε μια ιδιαίτερη, επετειακή χρονιά για τα 50 χρόνια συνεχούς δράσης της, προσκαλεί, για τρίτη χρονιά, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, εργαζόμενους σε φορείς που ασχολούνται με την αειφορία, φοιτητές, καθώς και κάθε πολίτη που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του να συμμετάσχουν στο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες από 25 έως 27 Αυγούστου 2022.

 

Στόχος του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου είναι η εμβάθυνση στην κατανόηση σχετικά με την έννοια της Αειφορίας και της σύνδεσης των πυλώνων που την απαρτίζουν – περιβάλλον, πολιτισμός και οικονομία.

 

Στη δράση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εισηγήσεις σχετικές με την εκπαίδευση για την αειφορία στην εποχή της κλιματικής κρίσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·      βιωματικά εργαστήρια και μελέτη του τοπικού φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των Σπετσών μέσα από περιηγήσεις σε διάφορα σημεία του νησιού.

·      συζητήσεις και πάνελ με ομιλητές από το νησί, οι οποίοι θα μιλήσουν για παραδοσιακές τεχνικές, οικολογία και την βιώσιμη ανάπτυξη των Σπετσών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Βάσια Κουρεμένου: aeiforosxoleio@gmail.com & spe@ellinikietairia.gr

 

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Σπετσών

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: κα Κ. Στεμπίλη - Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693 / E-mail: sepi@ellinikietairia.gr / www.ellet.gr

 

Κατερίνα Στεμπίλη 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τριπόδων 28
105 58 Αθήνα
 
Τηλ:
210 3225245, εσωτ. 2
Fax:
210 3225240    

Email: sepi@ellinikietairia.gr    

www.ellet.gr        

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου