Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοπρασία της πιο ακριβής συλλογής έργων τέχνης

 

Από naftemporiki.gr
Ο Οίκος Sotheby's κέρδισε το δικαίωμα πώλησης σε δημοπρασία της συλλογής έργων τέχνης του Αμερικανού μεγιστάνα ακινήτων Χάρι Μάκλοου και της πρώην συζύγου του, Λίντα Μάκλοου.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία αναμένεται να πωληθεί η πιο ακριβή στην ιστορία συλλογή έργων ζωγραφικής και γλυπτών.

Ο Οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι στη δημοπρασία -που θα γίνει σε δύο φάσεις, στις 15 Νοεμβρίου και τον Μάιο-, θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η συλλογή περιλαμβάνει 65 έργα των γνωστότερων ονομάτων της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των Andy Warhol, Alberto Giacometti, Mark Rothko, Jeff Koons, Gerhard Richter και Cy Twombly.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sotheby's, Τσαρλς Στιούαρτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η πώληση της συλλογής θα γράψει ιστορία ως μία από τις καθοριστικές στιγμές της αγοράς τέχνης.

Ο Οίκος Sotheby's παρουσιάζει τα κυριότερα έργα της συλλογής στην γκαλερί του στη Νέα Υόρκη και, στη συνέχεια, οι πίνακες και τα γλυπτά θα ταξιδέψουν στον κόσμο για προβολή.

Η συλλογή πωλείται ως μέρος δικαστικής απόφασης στη διαδικασία διαζυγίου των Μακλόου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την αποτίμηση των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου