Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Sônia Lopes Soares και Mercedes Searer :Ένα χορευτικό ντουέτο


SÔNIA LOPES SOARES + MERCEDES SEARER // PUBLIC INTIMATE
ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ:  Παρασκευή 8 Μαρτίου - Φίλοι του Ποδηλάτου - 8.30 μμ - Επταχάλκου 3, Θησείο, Αθήνα.
ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ:  Σάββατο 9 Μαρτίου - Victoria Square Project - 4.00 μμ - Ελπίδος 13,  Βικτώρια, Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη.

 



Το χορευτικό ντουέτο που απαρτίζεται από τις χορογράφους και περφόρμερς Sônia Lopes Soares και Mercedes Searer (Ρίο ντε Τζανέιρο/ Νέα Υορκη) εξερευνεί τα όρια μεταξύ της οικειότητας του και πάθους, μεταξύ του καθημερινoύ και του συναρπαστικού, της ιδιωτικής σφαίρας και του δημόσιου χώρου, αφηγούμενο με το σώμα και την κίνηση προσωπικές ιστορίες και μύθους.



Τι συμβαίνει στο σώμα όταν δέχεται ένα απαλό άγγισμα ή ένα βίαιο ράπισμα ή έχει μία απρόβλεπτη επαφή; αναρωτιούνται οι Soares και Searer που διαθέτοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο από  παραστάσεις και περφόρμανς στον Νέο Κόσμο, έρχονται στην Αθήνα φιλοξενούμενες του διεθνούς προγράμματος FaveLAB_1+1. Το πρόγραμμα φιλοξενίας εικαστικών παρουσιάζει από κοινού με τους Φίλους του Ποδηλάτου και το Victoria Square Project το νέο έργο που συνέθεσαν οι Soares και Searer στην Αθήνα στο διάστημα των δύο εβδομάδων που εργάστηκαν στην κι εμπνεύστηκαν από την ελληνική πρωτεύουσα και την αρχαία κι αστική μυθολογία της.




Το project "Public Intimate" πάνω στο οποίο οι δύο καλλιτέχνιδες εργάζονται επί μακρόν και διαρκώς εμπλουτίζουν, χρησιμοποιεί κίνηση, φωνή, κείμενο, χιούμορ, χώρο, εικόνες και σκηνογραφία, αλλά και τις αντιδράσεις του αθηναϊκού κοινού, ώστε να δημιουργήσει έναν απρόβλεπτο διάλογο από λόγο και κίνηση. Οι Soares και Searer έχουν πολλάκις συνεργαστεί και παρουσιάσει χορευτικά δρώμενα τους σε γνωστές σκηνές της Νέας Υόρκης, όπου ζουν κι εργάζονται. 



To πρόγραμμα One Artist A Week/FaveLAB, μία αυτοχρηματοδοτούμενη εικαστική πρωτοβουλία με έδρα την Αθήνα, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Επιδίωξη της συνέργειας του με τους Φιλους του Ποδηλάτου και το VICTORIA SQUARE PROJECT (VSP) είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πρότυπο συνεργασίας μεταξύ μη θεσμικών φορέων και παραγωγής εκθέσεων χαμηλού κόστους-ευρείας κοινωνικής εμβέλειας.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου