Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Διεθνής Εβδομάδα Κοσμήματος Μονάχου


 



Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Christoph Ziegler (Κρίστοφ Τσίγκλερ) κι εγώ επιμελούμαστε και παρουσιάζουμε στην Διεθνή Εβδομάδα Κοσμήματος του Μονάχου (Schmuck 2019) μία ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση - φέτος από τις αρκαδικές θεότητες.



Η διαφορά του φετινού μας πρότζεκτ σε σχέση με τα παλαιότερα είναι ότι πρώτον την έκθεση μας χρηματοδοτεί η Πόλη του Μονάχου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή μας στο διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα της και δεύτερον, θεσμοθετήσαμε τα πρώτα ανεξάρτητα (indie) βραβεία για το σύγχρονο κόσμημα με έπαθλο τρία προγράμματα φιλοξενίας εικαστικών (AIR) στην Αθήνα και την Αρκαδία. Εκλέξιμοι είναι όλοι οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τη δουλειά τους - σε ατομική ή ομαδική έκθεση - κατά την Εβδομάδα Κοσμήματος του Μονάχου. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε το παράδειγμα στην καλλιτεχνική κοινότητα να πάρει την πρωτοβουλία στα χέρια της, αντί να περιμένει συνεχώς από τους θεσμούς να την αναγνωρίσουν και να την τιμήσουν.  


Θέλουμε με την επιστολή μας αυτή να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους αξιολογότατους Ελληνες εικαστικούς κι επιμελητές: Οσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, μην το βάζετε κάτω! Το όραμα και η τόλμη πάντα επιβραβεύεται!



Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Λουκία Ρίτσαρντς





ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:












 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου