Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Διεθνές Συνέδριο του LIFE Natura Themis για το Περιβαλλοντικό Έγκλημα


ΕΕΠΦ περιβαλλοντικό έγκλημα Natura Themis LIFE
Το διεθνές συνέδριο «Διεθνείς Προοπτικές στην Πρόληψη του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος» (International Perspectives on Preventing WildLife Crime) πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των πλέον καταξιωμένων νομικών περιβάλλοντος της Ευρώπης και επιστημόνων που ασχολούνται με την πολιτική και νομική προστασία της άγριας ζωής, στις 23-25/11/2018 στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens στην Αθήνα.
Την διοργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE Natura Themis, με την πολύτιμη συνδρομή της Δρ. Κλεονίκης Πουικλή, Υπεύθυνης Προγραμμάτων στο Academy of European Law, στην προετοιμασία της θεματολογίας του Συνεδρίου. Περισσότεροι από 140 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία, για την εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, για τις αναδυόμενες απειλές κατά της άγριας πανίδας και χλωρίδας αλλά και για υπάρχοντα και πιθανά μελλοντικά εργαλεία αντιμετώπισης της απώλειας της βιοποικιλότητας και της ευρωπαϊκής φυσικής κληρονομιάς.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε 26 διαλέξεις, με τις εξής θεματικές: α) νομοθεσία για τα εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και η εφαρμογή της, β) παράνομη διακίνηση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας, γ) διατομεακά ζητήματα εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής και προστασίας της βιοποικιλότητας, δ) ο ρόλος και η προσφορά του έργου LIFE Natura Themis στην αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, και ε) το περιβαλλοντικό έγκλημα κατά της άγριας ζωής στην Ευρώπη.
Αναλυτικότερα για την διοργάνωση, δείτε το σύνδεσμο https://tinyurl.com/synedrio-themis στην ιστοσελίδα του έργου LIFE Natura Themis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου