Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Οι κτηνοτρόφοι Αττικής για ΒΙΩΣΙΜΕΣ Κοινωνίες




 Στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 1/3/2019, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» ανάμεσα στα θέματα συζητήθηκαν οι σύγχρονες εξελίξεις και μεταξύ άλλων αποφασίσθηκαν:

·        Η προώθηση σε όλους τους εμπλεκόμενους με τις προσεχείς εκλογές (Μάϊος 2019) των προτάσεων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής για την διαμόρφωση συνθηκών για «ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με συνεργασία» στην ύπαιθρο της Αττικής.

·        Η διαμόρφωση αυτών των προτάσεων, σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν: Δημιουργία γραφείου One stop shop, Λειτουργία πραγματικών Γεωργικών Εφαρμογών, οργανωμένες Επισκέψεις Μελέτης, Δημιουργία Δικτύου Επισκέψιμων αγροκτημάτων, Υποστήριξη δημιουργίας Θεματικών Πάρκων, Χωροθέτηση Κτηνοτροφικών Πάρκων, Γιορτές Τοπικών Προϊόντων, Υποστήριξη συλλογικοτήτων υπαίθρου, Τοπική Εφοδιαστική Αλυσίδα, Κοινωνική Οικονομία, Γραφείο Προσέλκυσης Αγροτών και Σπίτι του αγρότη.

·        Οι τοπικές συλλογικότητες που θα ενισχύεται η δράση τους, θα πρέπει να προκύπτουν από voucher που θα μοιράζονται σε κάθε πολίτη, κάτοικο του τόπου, με τους λογαριασμούς του νερού και θα δίνουν οι πολίτες το voucher τους στην συλλογικότητα που θέλουν να ενισχύσουν. Ενισχύσεις λοιπόν σε συλλόγους που προσφέρουν πραγματικό έργο και τους θέλει η κοινωνία.

·        Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής για μια ακόμη φορά επισημαίνει και υποστηρίζει ότι «Η φύση και ο πολυδιάστατος ρόλος της γεωργίας (με την ευρεία της έννοια), κυρίως ο διατροφικός και ο οικολογικός, τεκμηριώνει την υποχρέωση της Πολιτείας για στοχευμένη προστασία. Η εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής συνιστά παρέμβαση υψίστου «Δημοσίου Συμφέροντος» και, για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται στρατηγική κοινής αποδοχής, στην οποίαν οι κοινωνικοί εταίροι να εντάξουν με αμοιβαιότητα τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις τους». Δρ Φώτης Βακάκης

Εξ άλλου μετά την παρακολούθηση της συζήτησης στην Ελληνική Γεωργική Ακαδημία (5/3/2019, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στην ΕΕ τα έτη 2021-2027, και ειδικότερα τις προσεγγίσεις του κ. Τάσου Χανιώτη (Διευθυντή της Γεν. Διεύθυνσης Γεωργίας & Ανάπτυξης Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), με θέμα: «Αλλαγές στην κατανάλωση, στο περιβάλλον και στο κλίμα: Πώς η CAP αναζητά απαντήσεις στις νέες προκλήσεις του σήμερα», που παρακολούθησε η κα Μάγδα Κοντογιάννη, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προτίθεται να συμβάλλει στην επιτυχία της δημιουργίας μιας πρωτοβουλίας για συγκρότηση Ομάδας Τοπικής Δράσης με συλλογικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την Τοπική Ανάπτυξη στην ύπαιθρο της Αττικής.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μεταξύ άλλων ενισχύεται όταν τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα, μεταποιούνται τοπικά, με τοπικές συνταγές (πολιτιστική κληρονομιά) και καταναλώνονται τοπικά. Έτσι ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής θα μετέχει στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Ομάδας Πρωτοβουλίας για συνάντηση τοπικών συλλογικών σχημάτων την Κυριακή, 7 Απρ 2019, στις 11.00, στην τοποθεσία «Βουστάσιο Κοντογιάννη» (Λάμπρου Πορφύρα 4, γωνία με Πλήθωνος Γεμιστού 14, Μενίδι, Αχαρναί, Αττικής), με ορίζοντα το 2021-2027. Πληρ: Μάγδα Κοντογιάννη-6906962549, Κώστας Μαντζουράνης-6948250720, Αλέκος Μόσχος-6937368380, Αναστασία Σαρχόσογλου-6936939924.



Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα, 6998282381

Συνημμένα το κείμενο: Οι Κτηνοτρόφοι Αττικής για ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου