Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αλεξάνδρα Σεμένοβα // Anverso & Reverso Σχέδια κι εικονογράφησηΕγκαίνια: Τετάρτη 27 Μαρτίου - Π Artworks, Λέκκα 30, Σύνταγμα, 6-8.00 μ.μ. 
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαρτίου, 12-8 μ.μ.
Η Αλεξάνδρα Σεμένοβα από τη Μόσχα παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Αθήνα έργα της εμπνευσμένα από την ποίηση των Καβάφη, Μπόρχες, Κορτάσαρ, Γιέητς, Ρίλκε, Μπρόντσκυ και Μάντελσταμ και τη σχέση τους με τις εντυπώσεις της εικαστικού από την Ελλάδα.


Η Σεμένοβα ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση βιβλιων και την γραφιστική τέχνη, δυο τομείς που γνώρισαν μεγάλη άνθηση τόσο στην τσαρική Ρωσία με τις περιώνυμες εκδόσεις των πνευματικών κολοσσών, όσο και στη Σοβιετική Ενωση που ανήγαγε την οπτική επικοινωνία - αφίσες, έντυπό υλικό και τυπογραφία - σε τέχνη πολιτικής κι εκπαιδευσης.
Ιδιαίτερη θέση στην ρωσική κουλτούρα - διαχρονικά - κατέχει η αρχαία Ελλάδα. Η ανεπιφύλακτη αγάπη για τους μύθους και όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού μας είναι εμφανής και στο έργο της Σεμένοβα.Στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης, η Σεμένοβα, φιλοξενούμενη εικαστικός του προγράμματος One Artist A Week/FaveLAB, θα παρίσταται.To πρόγραμμα One Artist A Week/FaveLAB, μία αυτοχρηματοδοτούμενη εικαστική πρωτοβουλία, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά κι επιδιώκει να μεταφέρει στην Αθήνα τρόπους και πρακτικές εξωθεσμικής παρουσίασης της τέχνης. ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου