Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Έκθεση για τον Λόρδο Βύρωνα

 

Εγκαινιάστηκε στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου η ομαδική εικαστική έκθεση-αφιέρωμα στη μνήμη του Φιλέλληνα ποιητή και αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από τον θάνατο του στο Ιερό Μεσολόγγι το 1824. 

Στην έκθεση-αφιέρωμα εκτίθενται  εικαστικά έργα, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ντοκουμέντα performance, ψηφιδωτού και λιθογραφίας από σύγχρονους καλλιτέχνες για την μορφή και την ζωή του Βύρωνα. Ο ζωγράφος, ποιητής, θεωρητικός της τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Κώστας Ευαγγελάτος έκανε αναλυτική ξενάγηση, αναφέρθηκε στην θρυλική ζωή του Λόρδου Βύρωνα και τα έργα των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την αφιερωματική έκθεση. 


Αναφέρθηκε επίσης και πρόσφερε σε όλους τους εκλεκτούς παριστάμενους την συγχαρητήρια επιστολή που του έστειλε ο  κ. Παύλος Κοτσώνης, Έλληνας Δημοτικός Σύμβουλος του Nottingham City της Αγγλίας όπου βρίσκεται το Μουσείο Byron, το οποίο έχει φέτος διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις στην μνήμη του μεγάλου ρομαντικού ποιητή και αγωνιστή της ελευθερίας. 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

COSTAS EVANGELATOS ART COLLECTION

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 10 Μαίου 2024.

Επισκέψεις, ξεναγήσεις Καθημερινά: 11:30-14:30.

Κυριακές, αργίες και Πρωτομαγιά κλειστά.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Πληροφορίες: 2671028501, 6944621286

 

www.rodopicollection.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου