Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Διατροφικές Διαταραχές: Στα Τρίκαλα, αλλά και διαδικτυακά μιλούν η Δρ. Μαρία Τσιάκα και συνεργάτες

 

page-0001Διατροφικές Διαταραχές: Στα Τρίκαλα, αλλά και διαδικτυακά μιλούν η Δρ. Μαρία Τσιάκα και συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο του San Diego

Καλεσμένη του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι η Δρ. Μαρία Τσιάκα, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών. Θα πραγματοποιήσει ομιλία στο πλαίσιο της επιστημονικής συνάντησης με τίτλο «Διατροφή και Ψυχική Υγεία». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και οι δημιουργοί και πρωτεργάτες του επαναστατικού Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου TBT-S από την Αμερική, Dr. Laura Hill και Dr. Christina Wierenga.

Save the date
«Διατροφή και Ψυχική Υγεία»
Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παρασκευή 17 Μαΐου

Από τις 16:45 έως και τις 21:00
Κέντρο Έρευνας «Μουσείο Τσιτσάνη», Τρίκαλα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Και διαδικτυακά μέσω Webex. Πληροφορίες εδώ: https://t.ly/oGtcX

H Δρ. Μαρία Τσιάκα θα εξηγήσει πώς εφαρμόζεται το TBT-S (Temperament Based Treatment with Supports) στην κλινική πράξη, ενώ για πρώτη φορά θα δώσει κάποια στοιχεία από την έρευνα που έχει εκπονήσει για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω επαναστατικού θεραπευτικού πρωτοκόλλου στην Ελλάδα.

Εκτός από την αρχική της εισήγηση, η παρουσίασή της θα έχει τη μορφή live workshop. Η Δρ. Τσιάκα, με τρόπο βιωματικό, θα δείξει πώς σχετίζονται οι διατροφικές διαταραχές με τη νευροβιολογία του εγκεφάλου και το ταμπεραμέντο και πώς επιστρατεύοντας τα εργαλεία του TBT-S η ανάρρωση είναι εφικτή. Η ειδικός πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως η μοναδική εκπρόσωπος και εκπαιδεύτρια του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου για την Ελλάδα, την Κύπρο και όλη τη Μεσόγειο.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένες Καθηγήτριες των Πανεπιστημίων του Ohio και του San Diego, δημιουργοί και πρωτεργάτες του Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου TBT-S: Η Dr. Laura Hill, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Ohio State University και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του University of California, San Diego καθώς και η Dr. Christina Wierenga, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και συν-διευθύντρια στο Τμήμα Έρευνας Eating Disorder Center for Treatment and Research του University of California, San Diego.

Με ομιλία για τον ρόλο του διαιτολόγου-διατροφολόγου στη διεπιστημονική ομάδα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του TBT-S, θα συμμετάσχει και η συνεργάτιδα του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, Δρ. Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Τι είναι το TBT-S

Το νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο TBT-S υποστηρίζει ότι τα συμπτώματα των Διατροφικών Διαταραχών μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να εξαλειφθούν, ανακατευθύνοντας χαρακτηριστικά, όπως η τελειομανία, η παρορμητικότητα, η αποφυγή βλάβης και η αποφασιστικότητα προς όφελος της ανάρρωσης. Δηλαδή, μετατρέποντάς τα από καταστροφικά σε παραγωγικά.

Η νέα πρωτοποριακή θεραπεία προσεγγίζει τον πυρήνα των ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών που αυξάνουν την ευαλωτότητα ενός ατόμου στην εκδήλωση της νόσου (ανορεξία, βουλιμία, αδηφαγική) μέσα από βιολογική σκοπιά, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδια, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε την έκφρασή τους. Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία παίζει και η οικογένεια, η οποία εκπαιδεύεται ώστε να μπορεί να συστρατευτεί στη μάχη για την ίαση.
 Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρωτόκολλο εδώ: https://tbt-sgreece.gr/
Ø

 Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ: https://t.ly/oGtcXØ

 


 


 

Βάσω Σωτηρίου - We Will
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Διευθύνουσα Σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou

Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου – We will
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου