Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Αυτοβιογραφία Ζαγοράκη

 


ΑΘΗΝΑ: 14 Μαΐου 2024, Athens Marriott Hotel (Λ. Συγγρού 385), ώρα 19:00
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 22 Μαΐου 2024, Κινηματογράφος Ολύμπιον (Πλ. Αριστοτέλους 10), ώρα 19:00
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία
Σας ευχαριστώ θερμά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια»: Είκοσι χρόνια μετά το EURO 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μοιράζεται για πρώτη φορά τη δική του αλήθεια από την τεράστια διαδρομή που διάνυσε στα γήπεδα της Ελλάδας και του εξωτερικού μέχρι τον ελληνικό θρίαμβο στην Πορτογαλία!

Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω.
Αρκεί να πιστεύεις!
Για πάντα πρωταθλητές!

Έζησε όσο κανείς άλλος την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου: την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οδήγησε την εθνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης και στην ιστορική εκείνη νίκη που ένωσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης «σημάδεψε» μια ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά, ενώνοντας τη φουρνιά του ελληνικού ποδοσφαίρου που είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 με αυτή που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004.

Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του EURO, ο εμβληματικός αρχηγός της «γαλανόλευκης» μοιράζεται άγνωστες ιστορίες από την εικοσαετή πορεία του και την τεράστια επιτυχία στα γήπεδα της Πορτογαλίας, εκεί όπου πριν από 20 χρόνια το «Impossible is nothing» πήρε σάρκα και οστά!

ΑΡΧΗΓΟΣ
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ
Πρόλογος: Ότο Ρεχάγκελ

Κυκλοφορεί στις 25 Απριλίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία
από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Σουντουλίδης πέτυχε το… ακατόρθωτο και έπεισε τον Θοδωρή Ζαγοράκη να μοιραστεί στιγμές από την τεράστια διαδρομή του προς την κορυφή της δόξας μέσα από δύσκολες στιγμές, όμορφες εμπειρίες, αποτυχίες, ευτυχία.

Στις 368 σελίδες της αυτοβιογραφίας του, ο MVP του EURO 2004 μοιράζεται συναρπαστικές ιστορίες, άγνωστο παρασκήνιο και προσωπικές μαρτυρίες, ενώ ξυπνά μνήμες και συναισθήματα μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που μεγάλο μέρος του βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Ακολουθήστε την αληθινή ιστορία ζωής ενός ανθρώπου που με ατσάλινη θέληση, σκληρή προσπάθεια, ομαδικό πνεύμα και ταπεινότητα κατάφερε να υπηρετήσει τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ένα μοναδικό βιβλίο που φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει τον δρόμο για όλους όσοι ονειρεύονται να λάμψουν στον ουρανό του αθλητισμού.
Προλογίζει ο Ότο Ρεχάγκελ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Τίτλος: Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια
Συγγραφείς: Θοδωρής Ζαγοράκης, Σταύρος Σουντουλίδης
Εκδόσεις: Πεδίο
Σελίδες: 368
Εξώφυλλο μαλακό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε δύο βραδιές με άρωμα EURO 2004!
Τον συγγραφέα θα συντροφεύσουν παλαίμαχοι συμπαίκτες του, προπονητές και αθλητικοί παράγοντες που θα ξαναθυμηθούν τις σημαντικότερες στιγμές τους από τον θρίαμβο στο Da Luz της Πορτογαλίας και θα μας προσφέρουν μια… κλεφτή ματιά από τα παρασκήνια, το καρδιοχτύπι και τις νίκες εκείνης της περιόδου.
ΑΘΗΝΑ: 14 Μαΐου 2024, Athens Marriott Hotel (Λ. Συγγρού 385), ώρα 19:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 22 Μαΐου 2024, Κινηματογράφος Ολύμπιον (Πλ. Αριστοτέλους 10), ώρα 19:00
Το πάνελ των παρουσιάσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις αλάνες και, κατόπιν, στο χωμάτινο γήπεδο της Λυδίας, απ’ όπου σε ηλικία 17 ετών μεταπήδησε στον ΑΟ Καβάλας. Το 1992 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και πεντέμισι χρόνια αργότερα έγινε ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που συνεργάστηκε με σύλλογο του εξωτερικού. Για περίπου 20 χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες όπως: Καβάλα, ΠΑΟΚ, Λέστερ, ΑΕΚ, Μπολόνια. Το 2004, ως αρχηγός, οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού. Ανακηρύχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του τουρνουά και 5ος καλύτερος Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής για το 2004. Είναι ο πρώτος Έλληνας που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, φτάνοντας συνολικά τις 120 συμμετοχές. Μέλος της Dream Team Ελλήνων όλων των εποχών που επέλεξε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) το 2021 και υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα το 2004 (κατετάγη 5ος με 44 βαθμούς, η υψηλότερη θέση Έλληνα παίκτη). Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2007. Στις 25 Μαΐου 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής, θέση που διατήρησε και μετά τις εκλογές του Μαΐου 2019. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λίλη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Γιάννη.

Ο Σταύρος Σουντουλίδης είναι αθλητικογράφος-δημοσιογράφος. Άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, ξεκινώντας, μαθητής λυκείου ακόμα, στην εφημερίδα «Μακεδονία». Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον έντυπο Τύπο συμμετέχοντας στην οργάνωση, στη στελέχωση και στη λειτουργία αθλητικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη («Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), ενώ συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Ώρα για σπορ», «Πρωταθλητής» και «Sportday». Το 1994 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το STAR CHANNEL, ακολούθησε η ΕΡΤ3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες (Sportnews.gr), πολύ πριν αποτελέσει μέλος της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας στην Ελλάδα, το Gazzetta.gr, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Η ενασχόλησή του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τού έδωσε τη δυνατότητα, ως μέλος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να ζήσει «από μέσα» την περίοδο της… «επανάστασης Ζαγοράκη». Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπη με εκατοντάδες ρεπορτάζ και αποστολές σε σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ και του ΠΣΑΤ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Παναγιώτη.

Βάσω Σωτηρίου - We Will
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Διευθύνουσα Σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou

Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου – We will
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου