Στα πλαίσια της 7ης Ελαιοτεχνία 2015 - Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου - οργανώνεται Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: “Αυξήστε τις
εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν”.

Έκθεση
της ένωσης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι 17% των ταξιδιωτών
αναψυχής (leisure travelers), περίπου 17 εκατομμύρια ταξιδιώτες, είχαν
συμμετοχή σε μορφές γαστρονομικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι η αναζήτηση γευστικών
εμπειριών μέσω του τουρισμού για το φαγητό και τα προϊόντα διατροφής είναι σε
διαρκή αυξητική πορεία. Οι διεθνείς ταξιδιώτες ξεπέρασαν το 1δις σε ετήσια βάση
και δημιουργούν κύκλο εργασιών 1τρις δολαρίων. Το φαγητό είναι αναπόσπαστο
τμήμα του πολιτισμού, βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και
ένα αυξανόμενο στοιχείο προσέλκυσης τουριστών. Η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε την
Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της
Ανθρωπότητας μετά από το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα από κοινού με την Ισπανία,
την Ιταλία και το Μαρόκο.
Συμμετοχή στο
Συνέδριο της Μεσογειακής διατροφής εδώ: http://agrorama.com/greekmediterraneandietclub/φόρμα-ενδιαφέροντος/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου