Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

10 xρόνια ΑΝΙΜΑ



 H ANIMA - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής - ολοκληρώνει το Φθινόπωρο την πρώτη δεκαετία της, έχοντας περιθάλψει σ΄ αυτό το διάστημα πάνω από 15.000  άγρια ζώα: θηλαστικά, ερπετά αλλά κυρίως πουλιά. Για τα δέκα χρόνια της, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4Η Οκτωβρίου), η ΑΝΙΜΑ οργανώνει στον εκθεσιακό πολυχώρο “The Loft” (Καπνικαρέας 3, Αθήνα), από Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "2η Ευκαιρία", όπου περισσότεροι από 50 καταξιωμένοι έλληνες εικαστικοί θα εκθέσουν τους πίνακές τους.
 Τα έργα που θα εκτεθούν αποτελούν δωρεά των καλλιτεχνών, θα πωλούνται σε μειωμένη τιμή και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στην ΑΝΙΜΑ για την ενίσχυση του έργου της. Όλα τα ζώα που έχει περιθάλψει η ΑΝΙΜΑ βρέθηκαν κάποια στιγμή, συνήθως από ανθρωπογενή αίτια, αντιμέτωπα με την μοναδική προοπτική του αργού θανάτου. Στον μικρό χώρο του Σταθμού της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα δίνεται η μάχη για την 2η ευκαιρία τους στη ζωή, την 2η ευκαιρία στην ελευθερία. Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζήσουν τα άγρια ζώα παρά ελεύθερα. Η απελευθέρωση ως τελευταία πράξη της περίθαλψης είναι η ανταμοιβή όλων όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο. Μέσα από αυτή την εμπλοκή δίνεται και σε εμάς η 2η ευκαιρία: να κρατάμε το ανθρώπινο μέτρο, την ευαισθησία, τη συντροφικότητα, να γιατρεύουμε όλα όσα μας πληγώνουν σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί  ο διαχωρισμός, η απομόνωση, η αδιαφορία για τους άλλους. Αυτή την περίοδο στην Ελλάδα η ευμάρεια δεν είναι πλέον το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η ευκαιρία  να στήσουμε εκ νέου τη ζωή μας σε μια κοινωνία όπου όλοι θα μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Είναι η 2η ευκαιρία που όλοι αναζητούμε.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Χρήστος Αθανασιάδης, Κέλλυ Αθανασιάδου, Ζωή Αλεξανδροπούλου, Σοφία Αλεξίου, Άρτεμις Αλκαλάη, Κωνσταντίνα Αραπάκη, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μαρία Βασιλάκη, Κατερίνα Βεϊνόγλου, Ιουλία Βεντίκου, Γιώτα Βόγλη, Αντρέας Βούσουρας, Κατερίνα Γιάννακα, Κορνήλιος Γραμμένος, Ειρήνη Διάδου, Μαρία Δουκάκη, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Ελένη Ζούνη, Έλια Ηλιάδη, Μάρω Θεοδώρου, Μάριον Ιγγλέση, Γιάννης Καβαλάρης, Κωνσταντίνος Καπετανόπουλος, Βασίλης Καρακατσάνης, Βασιλική Καυκούλα, Μαριαλένα Κούγια, Γιώργος Λιντζέρης, Άννα Μανέτα, Νίκος Μάντζιος, Παναγιώτης Μαρίνης, Ιλεάνα Μαρτίνου, Δέσποινα Μεϊμάρογλου,  Ιωάννα Μισίου, Μίλτος Μιχαηλίδης, Ελένη Μιχαήλου, Αιμιλία Μπαντούνα, Λίνα Μπέμπη, Χριστίνα Παρακεντέ, Αμαλία Πετσάλη-Διομήδη, Νατάσσα Πουλαντζά, Βασιλική Σοφρά, Στέργιος Στάμος, Βίκη Σταματοπούλου, Γιάννης Στεφανάκης, Σλομποντάνκα Στούπαρ, Δημήτρης Τράγκας, Μαριάμ Τσακιριάν, Νίκος Τσαρούχας, Παντελής Χανδρής, Λευκή Χρηστίδου, Αγγελική Χρυσοβιτσάνου

Ωράρια λειτουργίας: Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 8μμ-12μμ
Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Οκτωβρίου :1μμ-10μμ
Επικοινωνία:  τηλ. 210 9510075, 6977944235, 6972664675
Ιστοσελίδα:  www.wild-anima.gr        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου