Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

2ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές»


(Τετάρτη 17 με Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014)
Δώδεκα διαφορετικοί χώροι συνάθροισης κοινού, τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής του Βοτανικού (La Soiree De Votanique, Οι Θεσσαλοί, Μπιέλα, Εις το Παυσίλιπον,Θέατρο OLVIO, Θέατρο Eliart, Πολυχώρος Vault, Πολυχώρος πολιτισμού Αθηναΐς, Beton 7 Baumstrasse, Quilombo), διοργανώνουν φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ  «Κάτω από τις Γραμμές».

Με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και την προσέλκυση του ευρύτερου κοινού στον
Βοτανικό,
οι συμμετέχοντες συσπειρώνονται και φέτος γύρω από ένα κοινό όραμα και
δημιουργούν ένα πενθήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με καλλιτεχνικά
δρώμενα, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, σεμινάρια και
πολλές ακόμη εκπλήξεις, από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Κάθε χώρος, προτείνει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τις βραδιές του Φεστιβάλ, ενώ την
τελευταία ημέρα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι της γειτονιάς θα κλείσουν για τις
ανάγκες της διοργάνωσης και τα δρώμενα θα ξεκινήσουν από νωρίς, με αποκορύφωμα τις
βραδινές υπαίθριες συναυλίες στα σοκάκια του Βοτανικού!


Το Πρόγραμμα του Vault για το “Κατω από τις Γραμμές”


ΤΕΤΑΡΤΗ 17.09

19:00: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας των μαθητών του εργαστηρίου φωτογραφίας  “Studio της Οδού Πλαταιών”.
Σπουδή στο γυμνό (Εκθέτουν οι: Θεόδωρος Καβάσης, Iωάννα Κατραντζή, Δανάη Μαρκουλάτου, Έρση Παπαχριστοπούλου, Μarilyn)
Σπουδή στη φωτογραφία δρόμου (Εκθέτουν οι: Ρουμπίνα Αγγελάτου, Κωνσταντίνα Γαλανού, Δήμητρα Γώγουλου, Διονύσης Ζερβός, Χριστόφορος Καγιαμπάκης, Γιώργος Κατσανεβάκης, Μάνος Κόης, Ειρήνη Κουτίβα, Δημήτρης Κωλέτσης, Αννα Κωστοπούλου, Αντώνης Λάμπρου, Σοφία Μοιραράκη, Tom Παπαηλίου, Αθανάσιος Παππάς, Γιάννης Ρέρας, Μαρία Σκυβαλάκη, Γιώργος Τσιμπίδης, Χρύσα Τσίρου, Μάνος Φεργάδης)

21:00: “Η Κατάρα της Πεταλούδας” (F.G.Lorca). Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία
Αυγουστίνου Ρεμούνδου (είσοδος με ελεύθερη εισφορά)
(«Η κατάρα της πεταλόυδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η «κωμωδία» όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ” ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.
Η κατάρα της πεταλούδας δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στον Πολυχώρο Vault
Με τους Παναγιώτη Ανδριόπουλο, Αγγελική Καρποδίνη, Νίνα Ντούνη, Ευδοκία Τσοτάκου, Άλκη Χωριανόπουλο, Έλσα Χωριανοπούλου και Αφηγητές: Νατάσα Βησσαρίωνος, Μούκο Κοπαράνη).

22:00: Πάρτυ Εγκαινίων της έκθεσης και έναρξης του φεστιβάλ


ΠΕΜΠΤΗ 18.09

20:00 – 24:00: Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του “Studio της Οδού
Πλαταιών” (Σπουδή στο γυμνό και την φωτογραφία δρόμου).

21:00:  “Γέρμα” (F.G.Lorca), Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία Λίλλης Μελεμέ (είσοδος 7€)
(Μια σύγχρονη, πολυφωνική, και ανατρεπτική εκδοχή της κλασσικής τραγωδίας του Λόρκα, που αποθεώνει την μητρότητα ως υπέρτατη μορφή δημιουργίας και ελευθερίας, και αντικατοπτρίζει το βαθύ υπαρξιακό κενό που κρύβεται πίσω από τις ασφυκτικά χαμογελαστές οικογενειακές φωτογραφίες. Ο πόθος για το παιδί που δεν έρχεται, μετατρέπεται σε εμμονή. Μια εμμονή ηλεκτρισμένη και ολοκληρωτική, που φλογίζει το άνυδρο γυναικείο σώμα, και το μεταμορφώνει σταδιακά από τοπίο ζωής σε τοπίο θανάτου. Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες
Με τους Μυρτώ Γκόνη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Μαρουσώ Βαϊούλη, Μάγδα Κόρπη, Σεβίνα Μαραγκού, Σωτήρης Μεντζέλος, Δήμητρα Μπαλή, Νάντια Πυθαρά, Σάββας Σωτηρόπουλος, Μαρίνα Τσουμπρή).

22:30: “Delay” Rock μουσική (είσοδος ελεύθερη) 
(Το νεανικό alternative pop-rock συγκρότημα από την Αθήνα ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2010. Η μουσική τους έχει επιρροές από alternative pop-rock μουσικές και σχήματα όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Muse οι Arctic Monkeys, οι Kasabian κ.α. Τον Απρίλιο 2013 αναδείχθηκαν 1οι στην ψηφοφορία κοινού στο ΒullMp Radio Show Contest 2013 ανάμεσα σε 36 γνωστούς, καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που φιλοξενήθηκαν στο 2ο χρόνο της δημοφιλούς ραδιοφωνικής εκπομπής).


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.09

20:00 - 24:00: Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του “Studio της
Οδού Πλαταιών”.

21:00:  “Δε Φοβάμαι, Δεν Ελπίζω, Είμαι…” Θεατρική Παράσταση βασισμένη στην “Ασκητική
του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου  (είσοδος 7€)
(Πρόκειται για μία παράσταση, που συνδυάζει την αφήγηση με το σωματοποιημένο θέατρο και αποτελείται από μια σύνθεση κειμένων από τα μεγαλύτερα έργα του Νίκου Καζαντζάκη με κεντρικό κορμό την Ασκητική. Πρωτοπαρουσίαστηκε στο Griechische Kulturstiftung στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ίδρυμα Παλλάδιον και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας την εβδομάδα Μνήμης και Τιμής για το Νίκο Καζαντζάκη.
Με τους Μάριο Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν)

22:00: “Ποιητές των Δρόμων”. Διαδραστική θεατρική performance (είσοδος ελεύθερη)
Mια παράσταση devised theatre από τους μαθητές και τους ηθοποιούς του Studio της οδού Πλαταιών
(Tι είναι βία; Τι είναι ελευθερία; Τι είναι τέχνη; Τι είναι ομορφιά; Πότε νοιώθουμε μόνοι; Πότε ερωτευόμαστε; Tι ελπίζουμε; Τι είναι δίκαιο, τι άδικο;)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09 

19:00: Θεατρικό Εργαστήρι από την ομάδα καθηγητών και μαθητών του
"Εργαστήρι υποκριτικής τέχνης Μαίρης Μαραγκουδάκη”. Οι θεατές μπορούν να
συμμετέχουν ενεργά. (είσ. ελεύθερη)
(Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή, ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του studio της οδού Πλαταιών οπού και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και τον σύγχρονο χορό. 
Στο εργαστηρίο υποκριτής τέχνης Μαίρης Μαραγκουδάκη φέτος θα Διδάσκουν: Μαίρη Μαραγκουδάκη: Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, αγωγή λόγου, Δημήτρης Καρατζιάς: Υποκριτική, Μαρία Αγγέλου: Κινησιολογία, Μάνος Αντωνιάδης: Performing songs in Theatre )

19:00 – 24:00:  Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του “Studio της Οδού Πλαταιών”
(Σπουδή στο γυμνό και την φωτογραφία δρόμου).

21:00: “Πνιγμονή”. Παράσταση βασισμένη στο έργο του F.G.Lorca “το σπίτι της Μπερνάρντα
Άλμπα” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζία (είσοδος 7€)
(Η Πνιγμονή, μια εκδοχή του σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,  μεταφέρει το αριστούργημα του Federico García Lorca από την Ισπανία του 1936 στην Ανατολική Τουρκία του 2013,  με αφορμή τα εγκλήματα τιμής, τον θρησκευτικό φανατισμό, τον πουριτανισμό της κοινωνίας και την απάνθρωπη καταπίεση των γυναικών στις Μουσουλμανικές Χώρες.
Με τις Αθηνά Τσιλύρα, Γιάννα Σταυράκη, Θεοδώρα Σιάρκου, Κική Μαυρίδου, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Νίκη Αναστασίου, Ειρήνη Σταματίου και Μελισσάνθη Μάχουτ).

22:30: The Dancing Cripples. Rock μουσική (εισοδος ελεύθερη)
(Οι Dancing Cripples είναι μια νεοσύστατη μπάντα παιδικών φίλων από τον Πηραιά και στις 20 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν ένα set list που θα περιέχει τις πρώτες τους δημιουργίες που κινούνται ηχητικά μεταξύ alternative, garage kai psych rock μαζί με πολλά αγαπημένα κομμάτια από το φάσμα της rock και όχι μόνο φερμένα και παιγμένα με τους δικού τους όρους!
Φωνή: Δημήτρης Κάνδυλας, Κιθάρες: Στέφανος Σπανόπουλος, Μπάσο: Αντώνης Ψιμήτης, Τύμπανα: Στράτος Λεριός)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09

19:00 – 24:00: Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του “Studio της Οδού
Πλαταιών” (Σπουδή στο γυμνό και την φωτογραφία δρόμου).

20:00 :  “Αρκετά πια με την Αντέλα” (Δ. Καρατζιά). Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία
Λίλλης Μελεμέ. (είσοδος 7€)
(Η συνέχεια της ιστορίας του Σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα, του F. G. Lorca - που προσφέρει τη δυνατότητα μιας πολυπόθητης εξιλέωσης, μιας αναγκαίας εξομολόγησης μέσα από την υποκειμενική αφήγηση της κεντρικής του ηρωϊδας. Η παρεξηγημένη Μαρτύριο 30 χρόνια μετά το θάνατο της μικρότερης αδερφής της, Αντέλα, σπάει τη σιωπή της και ξετυλίγει αργά και βασανιστικά το κουβάρι των τύψεων και των ενοχών που την καταδιώκουν. Επισκέπτεται ξανά τον τόπο και τον χρόνο του εγκλήματος, αναπαριστά, βήμα βήμα, τα γεγονότα και αναζητά την κάθαρση μέσα από ένα επώδυνο ταξίδι μνήμης.
Με τις Αθηνά Τσιλύρα, Νίκη Αναστασίου και Σεβίνα Μαραγκού).

*Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του
Δήμου Αθηναίων.                        

 Πληροφορίες  Δημήτρης Καρατζιάς 6945993870 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου