Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

«ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ» ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ….

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» επανέρχεται δριμύτερη στην υπόθεση του «αυθαίρετου νεκροταφείου» , που επιδιώκει να στήσει στον Υμηττό ο Δήμαρχος Γλυφάδας. Ιδού η τελευταία ανακοίνωσή της :

 «Η υποκρισία και η παραπληροφόρηση του κ. Δημάρχου δεν έχουν όρια. Με ειδική ενημερωτική έκδοση του Δήμου Γλυφάδας, δηλαδή με λεφτά των δημοτών, έχει κυκλοφορήσει ένα «ιλουστρασιόν» τετρασέλιδο, προκειμένου να πανηγυρίσει τη δήθεν νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου, που με παράνομες μεθόδους «φύτεψε» νύχτα ο κ. Δήμαρχος το καλοκαίρι του 2011, σε αναδασωτέα περιοχή στην Α’ Ζώνη του Υμηττού.
[Σχετικά δες αναρτήσεις ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ   http://oikologein.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html
Ο Δήμαρχος προσπαθεί με «εικόνες» από φανταστικές μελέτες- αναρωτιόμαστε μάλιστα ποιος έχει πληρώσει αυτές τις δήθεν μελέτες- να εμφανίσει μια «μελλοντική εικονική πραγματικότητα», ώστε να «παραμυθιάσει» τους συμπολίτες μας, για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο χώρο, αν υλοποιηθούν τα απαράδεκτα σχέδιά του.
Για μας, οι παρανομίες του κ. Δημάρχου στον Υμηττό, είναι μια σκανδαλώδης και αυθαίρετη παρέμβαση σε αναδασωτέα έκταση του βουνού, που θα οδηγήσει σε καταπάτηση μεγάλου τμήματος του από άσχετες και καταστροφικές για το βουνό δραστηριότητες. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, που έχουν κρίνει παράνομες τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχουν υποβάλλει πρόστιμο 103.000 € και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών του κ. Δημάρχου.

Αλήθεια γιατί μας λέει στο φυλλάδιό του, ότι το αυθαίρετο κατασκεύασμα στον Υμηττό είναι «νεκροταφείο σε λειτουργία»; Από πότε το «διανυκτερεύον νεκροταφείο» όπου με μαφιόζικους τρόπους πριν από 2,5 χρόνια έγιναν κάποιες ταφές, μπορεί να θεωρηθεί «νεκροταφείο σε λειτουργία»; Γιατί δεν αναφέρει ούτε λέξη, ότι βρίσκεται σε έκταση όπου έχουν μπαζωθεί αποτυπωμένα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ρέματα με τεράστιους κινδύνους για την Άνω Γλυφάδα, σε περίπτωση καταρρακτωδών βροχοπτώσεων;
Πώς άραγε αντιμετωπίζουν οι υποτιθέμενες μελέτες του φακέλου, όλα τα προβλεπόμενα – ακόμη και στη σκανδαλώδη ντροπολογία της νύκτας – τεχνικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την καταλληλότητα του χώρου;
Καλά θα κάνει ο κ. Δήμαρχος να σταματήσει τις αβάσιμες προεκλογικές θριαμβολογίες, με έξοδα μάλιστα των δημοτών, να εγκαταλείψει τα σχέδια νομιμοποίησης του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου  στον Υμηττό και να επιδιώξει άλλες νόμιμες λύσεις που υπάρχουν, αλλά αρνείται πεισματικά να τις δει και να τις προωθήσει.
Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»* διαφωνεί ριζικά με τις κινήσεις του κ. Δημάρχου και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο. Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου, μπορεί να ικανοποιηθεί σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας, κάτι που προβλέπεται και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για το Ελληνικό.
* www.anatropistiglyfada.com, anatropistiglyfada@gmail.com
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου