Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (https://www.facebook.com/archoncnc) έστειλε Ανοιχτή Επιστολή σε όλους τους βουλευτές για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ: “Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999”. Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής ήταν:

Ø  Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης αντιπροσωπεύει μόνο ιδιοκτήτες μικρών Φ/Β στέγης (40.000 νοικοκυριών) – δεν αποτελείται από επαγγελματίες.

Ø  Τα Φ/Β στέγης δεν είναι επιχειρήσεις, έχουν κοινωνικό ρόλο και κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν τον πολίτη και τη διάδοση της ιδέας της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ø  Οι τελευταίες ηγεσίες του ΥΠΕΚΑ δεν διαχειρίστηκαν ορθά την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα και ειδικά το πρόγραμμα των Φ/Β στέγης.

Ø  Πριν από ένα έτος αποκλείστηκαν οι μικρομεσαίοι πολίτες από το να μπορούν να γίνουν παραγωγοί ενέργειας με Φ/Β στέγης. Αντίθετα, άδειες για μεγάλες μονάδες ΑΠΕ συνεχίζεται να δίνονται μέχρι και σήμερα
Eν όψει "Μόνα Λίζα 2010", της Μαρίας Σκουλά
παρά το επικαλούμενο έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ κ.λπ.).

Ø  Η εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος του Φ/Β στέγης με παράνομο τρόπο παύει να είναι εγγυημένη, και μειώνεται δραματικά έως 50%.

Ø  Οι ΑΠΕ, και ιδίως τα Φ/Β στέγης, χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία απέναντι στην κοινή γνώμη για μια επερχόμενη αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπής Αερίων Ρύπων) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ στο απυρόβλητο μένουν συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου κ.λπ..

Ø  Τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τους επιβαρύνει πρωτίστως το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) και όχι το ΕΤΜΕΑΡ. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα πρέπει να απαλλαγούν από το ΕΕΤΗΔΕ.

Ø  Δεν δεχόμαστε καμία εξαπάτηση με τη μονομερή τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων.

Ø  Καλούμε τους βουλευτές να προβούν σε ενέργειές ώστε να μην κατατεθεί αυτό ή παρόμοιο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ για ψήφιση στη Βουλή ή εάν κατατεθεί να καταψηφισθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου