Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

H αναφορά του ΟΗΕ για το πυρηνικό «ατύχημα» της Φουκουσίμα

Στις 2 Μαϊου 2013 εκδόθηκε η αναφορά του ΟΗΕ σχετικά με τη Φουκούσιμα.
Η Μαρία Σωτηροπούλου Αρβανίτη,Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, σχολιάζει το κείμενο που εξέδωσε ο ειδικός απεσταλμένος Amand Grover :

  1. Δεν υπάρχει ασφαλής δόση ραδιενέργειας
  2.  Στο κείμενο του Grover αναφέρονται μόνο οι συνήθεις επιπτώσεις της ακτινοβολίας ( κυρίως καρκινογενέσεις) ενώ παραλείπονται οι γενετικές, ανοσολογικές, ψυχικές, οι επιπτώσεις στο γαστρεντερικό και άλλα οργανικά συστήματα και οι νόσοι που εμφανίζονται ή επιδεινώνονται από προηγούμενη έκθεση σε ακτινοβολία.
  3. Δεν αναφέρεται τίποτε για τις επιπτώσεις στο υπόλοιπο οικοσύστημα (πουλιά, έντομα, φυτά)αν και υπάρχουν σχετικές μελέτες (Dr. Tim Mousseau's work-http://cricket.biol.sc.edu/index3/index.html)
  4. Καμμιά κυβέρνηση ή εταιρεία δε μπορεί να χειριστεί μια πυρηνική καταστροφή (περιλαμβανομένων των βομβών, σοβαρών πυρηνικών καταστροφών και των μακροχρόνιων επιπτώσεων που έχουν σχέση με τη διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων). Και μόνο η αναφορά στη σελιδα 9 για την προφύλαξη με Ιώδιο αποδεικνύει την παγκόσμια αναποτελεσματικότητα οποιασδήποτε προετοιμασίας.
Οι πυρηνικές καταστροφές, σε οξύ και μακροχρόνιο επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικές από οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή. Ο “καθαρισμός” και η “απολύμανση” είναι πραγματικά ανέφικτος στόχος.
  1. Σχετικά με τις προτεινόμενες συστάσεις :  Ποιος θα οργανώσει, θα πληρώσει και θα πραγματοποιήσει αυτoύς τους στόχους; Το κόστος αυτό θα προστεθεί στο κόστος της παραγωγής ενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια; Χρειάζεται εντιμότητα σε αυτές τις εισηγήσεις.
Τα πυρηνικά εργοστάσια ΔΕΝ είναι η ασφαλής πράσινη και φθηνή λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας. Το τραγικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, μετά το Τσερνόμπιλ ,επιβεβαιώνει αυτή την άποψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου