Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κλικ στην εκστρατεία κατά της λαθροθηρίας …

                                                                          
Τη μέθοδο της μαζικής χρηματοδότησης (crowdfunding)  για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας «Ασφαλή καταφύγια για τα άγρια πουλιά» (LIFE+11 INF/IT/000253, Αλλάζοντας τις κοινωνικές αντιλήψεις για το παράνομο κυνήγι στη βόρεια Μεσόγειο) με στόχο την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας χρησιμοποιεί για πρώτη φορά η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του  κοινού σε Ελλάδα και εξωτερικό, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης..

Συγκεκριμένα, από σήμερα και για τους επόμενους 2 μήνες (μέχρι 7 Ιουλίου),  όλοι όσοι επισκέπτονται τη διεθνή πλατφόρμα indiegogo και τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.indiegogo.com/projects/a-safe-haven-for-wild-birds-changing-attitudes-towards-illegal-killing/x/2206667, έχουν  τη δυνατότητα να δείξουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στα Ιόνια νησιά.

Να σημειωθεί  ότι οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη,  μπορεί να καταθέσει την οικονομική του ενίσχυση μέσω του indiegogo, βοηθώντας έτσι καθοριστικά στην υλοποίηση της εκστρατείας. Ωστόσο, ακόμη και εάν κάποιος δεν μπορεί να συνεισφέρει χρηματικά, μπορεί να προωθήσει την εκστρατεία αυτή σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

Κάθε άνοιξη τα άγρια πουλιά κάνουν ένα δύσκολο ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων από την Αφρική προς την Ελλάδα με σχεδόν καμία στάση για ύπνο, ξεκούραση, νερό ή τροφή.  Δυστυχώς, ένα σημαντικό ποσοστό δεν καταφέρνει να φτάσει στον προορισμό του λόγω εξάντλησης και πείνας, ενώ όσα επιβιώνουν στο ταξίδι τους και σταθμεύουν στα πιο όμορφα Ιόνια νησιά, θανατώνονται από πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ στη Βόρεια Ευρώπη για να αναπαραχθούν.


Αν και το ανοιξιάτικο κυνήγι έχει απαγορευτεί από το 1985, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει ουσιαστικά αυτήν την απαγόρευση, στερώντας από εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά το δικαίωμα στη ζωή.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα διαθέσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω των υποστηρικτών της σε τοπικής και εθνικής εμβέλειας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου