Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

O Eρντογκάν πάτωσε ....

 του Λεωνίδα Κουμάκη

Παραμονή των εκλογών στην Τουρκία. Κιλιντσντάρογλου και Ιμάμογλου κάνουν τις τελευταίες ομιλίες τους με αλεξίσφαιρα γιλέκια. Οι πληροφορίες για αιματηρή επίθεση ήταν πολύ σοβαρές για να αγνοηθούν. Όπως και η μαύρη προπαγάνδα των ισλαμιστών με τα ψεύτικα βίντεο βρώμικων υποθέσεων που βυθίστηκε σαν τον Τιτανικό. Την Παρασκευή 12 Μάϊου 2023, ο Ερντογάν συγκέντρωσε 29 τηλεοπτικούς σταθμούς για να κάνει προεκλογικές δηλώσεις. Οι τηλεοπτικές σειρές ακυρώθηκαν για να συνδεθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τον Ερντογάν. Ο Κιλιντσντάρογλου ήταν προσκεκλημένος μόνο σε ένα τηλεοπτικό σταθμό (Fox TV) και ένας ακόμα σταθμός (Show TV) αγνόησε την "πρόσκληση" Ερντογάν. Αντί να μεταδώσει την συνέντευξη Ερντογάν, μετάδωσε την τηλεοπτική σειρά που τιμώρησαν οι ισλαμιστές με διάφορα προσχήματα (στην πραγματικότητα επειδή τους ενοχλεί το θέμα). Και ω τι μεγάλη έκλπληξη!

Πρώτη σε τηλεθέαση ήταν η τηλεοπτική σειρά που μεταδόθηκε την ώρα της συνέντευξης Ερντογάν (Kızılcık Şerbeti), δεύτερη σε τηλεθέαση ήταν η συνέντευξη Κιλιντσντάρογλου, ενώ η συνέντευξη Ερντογάν δεν εμφανίστηκε πουθενά στον κατάλογο των ΤΟΡ 10! Η ήττα του Ερντογάν είναι δεδομένη, όχι όμως και η ομαλή παράδοση της εξουσίας από τους ισλαμιστές, τους φασίστες και τις διάφορες συμμορίες που εκπροσωπεί ο Σ. Σοιλού.

Τα εκλογικά αποτελέσματα θα μεταδίδονται από την Cumhuriyet (ξεχωριστές καταμετρήσεις της αντιπολίτευσης), από το Anadolu (από τις κομματικές καταμετρήσεις του ΑΚΡ) και το YSK, δηλαδή το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο που θα δίνει τα "δικά του" αποτελέσματα τα οποία δεν θα διαφέρουν και πολύ από τα κομματικά του ΑΚΡ.

Πάντως την παραμονή των εκλογών (Σάββατο 13 Μάϊου 2023) μια σημαντική εξέλιξη ήρθε να ενισχύσει το καθοδικό ρεύμα του ξαναμωραμένου αρχιφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελή: Ο πρώην πρόεδρος των Γκρίζων Λύκων Azmi Karamahmutoğlu (διορισμένος απευθείας από τον ιδρυτή των Γκρίζων Λύκων, Alparslan Türkeş) δήλωσε αφοπλιστικά: "Υποστηρίζουμε τον Kemal Kılıçdaroğlu. Έχουμε την ευκαιρία για δημοκρατική αλλαγή στις 14 Μαΐου, χωρίς να σκεφτόμαστε την 28η Μαΐου, χωρίς να χάσουμε άλλες δύο εβδομάδες για τη χώρα. Χωρίς παζάρια. Χωρίς περιπέτειες."

Αν αύριο η Cumhuriyet αντέξει στην επίθεση των χάκερς και περικυκλωθεί από οπλισμένη ομάδα προστασίας, αν αύριο δεν σημειωθεί black-out σε ολόκληρη την Τουρκία, αν δεν ξεσπάσει κανένα ελεγχόμενο "πραξικόπημα" για να παραμείνει ο Ερντογάν στο παλάτι των χιλίων δωματίων, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα εκλογικά αποτελέσματα στο κανάλι You tube της Cumhuriyet...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου