Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού «η ΡΟΔΟΣ μου»

 

Σε μία σύντομη αλλά γεμάτη περιεχόμενο εκδήλωση, το Σάββατο, 08 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Πλάζα, παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού «η ΡΟΔΟΣ μου», του νέου τριμηνιαίου περιοδικού της Ρόδου με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, που εκδίδεται από την mgk.advertisingκαι το rhodes.com.gr–η Ρόδος online.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μιχάλης Γ. Καβουκλής, εμπνευστής και εκδότης του περιοδικού και αναφέρθηκε στις βασικές αρχέςπου θα διέπουν την κυκλοφορία του περιοδικού. Το περιοδικό «η ΡΟΔΟΣ μου» είναι ένα τριμηνιαίοπολιτιστικό/κοινωνικό περιοδικό που θα κυκλοφορεί κάθε Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο με δωρεάν διανομή. Το περιεχόμενο του είναι με επίκεντρο τη ΡΟΔΟ, την ιστορία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, αλλά και τις πιο σύγχρονες πτυχές της, μέσα από συνεντεύξεις, άρθρα και αφιερώματα. Σκοπός είναι να προωθεί το διάλογο στην τοπική κοινωνία για την πραγματική Ρόδο, με τα πραγματικά προβλήματα και τις μοναδικές επιτυχίες της. Να λειτουργεί σαν ένα πεδίο διαρκούς διαλόγου μεταξύ των φορέων της κοινωνίας.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, κος Χρήστος Μπάρδος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κος Αθανάσιος Βυρίνης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κος Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμ. Δωδεκανήσου, κος Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, καθηγητής κος Σωτήρης Ντάλης, ενώ το «παρών» έδωσε και η Πρόξενος της Ισπανίας στη Ρόδο, κα Μαίρη Χαρίσηκαι ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου και Γραμματέας του ΙΝΚΑ Ελλάδος, κος Γεώργιος Ευγενικός. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, κ.κ. Κύριλλο, εκπροσώπησε ο π. Εμμανουήλ Σκλιβάκης.Το «παρών» έδωσαν επίσης η κα Ελένη Καρύδη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, και ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, των οποίων συνεντεύξεις φιλοξενούνται στο περιοδικό, αλλά και ο καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, κος Σπύρος Συρόπουλος, και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κος Νεκτάριος Καλογήρου, οι οποίοι επίσης τοποθετήθηκαν για το περιοδικό και τις αρχές του, ως φιλοξενούμενοι αρθρογράφοι.

Το πρώτο τεύχος του «η ΡΟΔΟΣ μου», το «ανοιξιάτικο» τεύχος Μαρτίου, θα κυκλοφορεί καθόλη τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών σε πολλαπλά σημεία διανομής, αλλά και σε ειδικές εκδηλώσεις.

Στο πρώτο τεύχος ο αναγνώστης θα βρει, μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και αφιερώματα:

·         Προτάσεις για τη Ρόδο

·         Διαγωνισμός Φωτογραφίας

·         η ΡΟΔΟΣ μου – πολίτες και φίλοι της Ρόδου, μιλούν για τη Ρόδο τους.

·         Αφιέρωμα στον Νεκτάριο Σαντορινιό

·         Συνέντευξη: Ελένη Καρύδη

·         Συνέντευξη: Κωστής Σαββιδάκης

·         Προτάσεις Φαγητού & Ποτού

αλλά και άρθρα που υπογράφουν οι:

·         Σπύρος Συρόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

·         Νεκτάριος Καλογήρου, δημοσιογράφος-συγγραφέας

·         Ιωάννης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Ερευνών του Ροδιακού Κέντρου Ιστορικών & Κοινωνικών Ερευνών

·         ΜαγδαληνήΤσουρδιού, events planner & lifestyle advisor

·         Νίκος Θυρής, Εστιάτορας, Οινοπαραγωγός, Φοιτητής Οινολογίας

·         Ζωή Τουβρά, Υποψήφια διδάκτορας Τμ. Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Communication Associate στο Rhodes Project ΚΣΕ

·         Ραφαέλικα Γεωργαλλή, συγγραφέας, εκπαιδευτικός

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των τιμητικών βραβείων στους πέντε φιναλίστ του φωτογραφικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του εξωφύλλου του πρώτου τεύχους του περιοδικού. Οι πέντε φιναλίστ ήταν φωτογραφίες των: Ανδρέα Κακλιού, Βούλας Κασσάνη, Μιχάλη Λοΐζου, Χρήστου Μπόκε και Γεωργίου Πάττα, ο οποίος και κέρδισε την ψηφοφορία του κοινούκαι η φωτογραφία του κόσμησε το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού «η ΡΟΔΟΣ μου»κυκλοφορεί ήδη. Σημεία διανομής: Playcafe(Ίωνος Δραγούμη 21, Ρόδος), Βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» (Θεμ. Σοφούλη 125, Ρόδος), Τα Μαράσια (Αγ. Ιωάννου 155, Ρόδος)και MDN Motorcycles (2ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).

Μπορείτε να διαβάσετε ψηφιακά το περιοδικό στο www.rhodes.com.gr/my/periodiko/.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου