Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Έργο ανάπλαση ευρύτερης περιοχής & διαμόρφωση χώρου στάθμευσης

 

στην Αγ. ΤριάδαΑντιμάχειας-έργο χωρίς αναπτυξιακή διάσταση με βιαστική προ-εκλογική στόχευση

 

1.            Οι εργασίες της ξεκίνησαν. Ευχόμαστε το καλύτερο αν και οι οιωνοί δεν είναι καλοί.Παρουσιάστηκε στον τοπικό τύποαρχές του 2022 ένα σχέδιοανάπλασης και υπήρξαν αντιδράσεις. Σε συγκέντρωση που είχεπροκαλέσει ο πολιτιστικός σύλλογοςειπωθήκανπαρατηρήσεις που αφέθηκε να εννοηθεί ότι θα ληφθούν υπ’ οψιν. Όμως οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς τροποποιήσεις στον σχεδιασμό.Οι αντιδράσεις εστιάζονται κυρίως στην κατεδάφιση των κτηρίων του ΓεωργικούΣυνεταιρισμού και της Βιβλιοθήκης. Ο αντίλογος είναι δικαιολογημένος γιατί θα μπορούσε από το κτήριο να κρατηθεί ένα τμήμα του έστω,που θα θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν και θα ενσωματώσεινέεςχρήσειςόπως πχ την προσωρινήφιλοξενία της βιβλιοθήκηςΠαπαντωνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.





Κρατάμετιςμνήμες μας που έστω και αν είναι απλοϊκές ή ακόμη και ανεπιτυχείς, εφ όσον έχουν κοινωνική σημασία.Ο συνεταιρισμός, όπως και η ΒΙΜΕΛ(που τα απομεινάρια της φιλοξενήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια στην χώροαυτό), είναι μέρος της ιστορίαςσυλλογικότητας και αλληλοβοήθειας των Αντιμαχειτών που χρειαζόμαστε και τηνκτηριακήτου υπόμνηση! Η ανάπλαση αποτελεί βιαστική παρέμβαση.Λείπει η σαφής πολιτική αιτιολόγηση των στόχων της. Φαντάζει σαν επιφανειακή και πρόχειρη τεχνική πρόταση εντυπωσιασμού μέσω μονοδιάστατου καλλωπισμού. Η Δημοτική Αρχή παραμερίζει τις αντιδράσεις ως ‘’αντιπολιτευτικές’’! αλλά δεν έχει διευκρινίσει τονχαρακτήρα του έργουτο οποίο δεν αποπνέειλογική επίλυσης των προβλημάτων μαρασμού και απονεύρωσης  της περιοχής. Δεν συνδυάζονταιο σχεδιασμός της με αναπτυξιακούς στόχους για τον οικισμό.Αυτό προβληματίζει του Αντιμαχείτες. Διαβάστε ένα τμήμαεσωτερικούΑντιμαχείτικουδιαλόγου που έγινε και …εξακολουθεί να γίνεται στο χωριό μας.

(η δική μαςσυμμετοχή, Μάρτιος 2022).

2.            Ντίνοκαλημέρα!

Σου κοινοποιώ τα σχέδια της διαμόρφωσης του κέντρου του χωριούμας -Α. Τριάδα,  που μόλις μου τα έστειλε ο αντιδήμαρχος Γ.Καλούδης.Πρέπει να σου πω ότι δεν ικανοποιεί ο σχεδιασμός.Η Αντιμάχεια δεν έχειανάγκηενόςπάρκουπρασίνου που συνηθίζονται στα‘’αστικά’’ κέντρα των πόλεων και οικισμών.Έχεικυρίωςανάγκηαπόσχεδιασμό με κύριοστοιχείο τις διευθετήσεις κυκλοφορίας και διαρρυθμίσειςχρήσεων γης,με θέσπιση δεσμεύσεων και δημιουργία κατασκευών και υποδομών που επιβάλλει η γενική στόχευση της τοπικής ανάπτυξης! Ηθέσπιση κυκλοφοριακώνρυθμίσεωναν και πρωταρχική, εδώ αγνοείται Τι προβλήματα λύνει ο σχεδιασμός που μας δόθηκε;Κανένα! Δυστυχώς! Δεν υπαρχει συνείδηση των προβλημάτων που έχουμε σαν κοινότητα. Σου κοινοποιώτμήμα διαλόγου μου με τον αρχιτέκτονα Τ. Ταλλαρο. Ν Μ.

3.            Τάκηκαλημέρα!

Στέλνω τα σχέδια που μου ζήτησες στα οποία περιγράφονται οι προτάσειςδιαρρυθμίσεων των 2 διαθέσιμων κοινοτικών χώρων ένθεν και ένθεν της πλατείας της Α. Τριάδας. Όπως θα δεις, αντιμετωπίζονται αποσπασματικά  σαν μεμονωμένοι ανεξάρτητοιχώροι χωρίς την σύνδεσή τους με το υπάρχων δίκτυο δρόμων και ανοικτών χώρων της περιοχής.Διαμορφώνεταιτο παρκινγκ απέναντιαπό το προποτζίδικο και μετατρέπεταιόλος ο χώρος μπροστά από την εκκλησία και την αίθουσα εκδηλώσεων σε ανοικτό καθιστικό που περιλαμβάνειένα πεζόδρομο ανάμεσα σε παρτέρια πρασίνου.Ότανξεκινήσαμεεπί κοινότηταςΑντιμάχειας την κίνηση αναμόρφωσης της πλατείας με την αγορά οικοπέδων στην περίγυρο της (ιδιοκτησίεςΚουντουρζή, Κουτσουδάκη, Κρητικού)  η σκέψηήτανη διεύρυνση της στενότητας των οδοστρωμάτων που υπήρχαν και ηκυκλοφοριακήαπό-συμφόρησητης πλατείας,μετατρέποντας την σε ανοικτό καθιστικό ελευθέρου χρόνου! Αυτή δενήτανη πλατεία μας όλη την προηγουμένηπερίοδο της αγροτικής ζωής του χωριού μας πουήταν ο κεντρικός χώροςκοινωνικώνσυναντήσεων κάθε μορφής; Η μετατροπή του νησιού μας σήμερα σε χώροπροσφοράς τουριστικών υπηρεσιών, έχει ανάγκητο ζωντάνεμα των μικρώνιστορικών παραδοσιακών κέντρων των οικισμών μας!ΗπλατείαΑ. Τριάδας θα έπρεπε να επιδιώξουμε να ξαναγίνει τόπος συνάντησης των μονίμων κατοίκων του οικισμού και της συνεύρεσης τους με τους πολυάριθμους επισκέπτεςτης, που σήμερα χρησιμοποιούν την Αντιμάχεια μόνο ως πέρασμα μέσω της στιγμιαίας επίσκεψηςτους στον Μύλο και το Αντιμαχείτικο σπίτι. Η επιτόπια μέτρηση τηςκυκλοφοριακής κίνησης στην πλατεία που κάναμε το 2005,απέδειξε ότι η διαδρομήΚοίμηση-Αγ. Απόστολοι-Μαστιχάρι και αντίστροφα είναι  ο κύριος κυκλοφοριακός φόρτος της πλατείας με ποσοστό 70%! Σχεδιάζοντας νέα δίοδο-δρόμο στο υπάρχων κενό 8,00 μέτρων δίπλα στο κτήριο του Συνεταιρισμού προς το κτήριο Βασιλείου, και κάνοντας υποχρεωτική την πορεία από Κοίμηση προς Αγίους Αποστόλους και αντίστροφα,από-φορτίζουμε την πλατεία!Αυτό γίνεται χωρίς να γκρεμίσουμε, ή με μερική αφαίρεση τμήματος του κτηρίου Συνεταιρισμού! Ταυτόχρονα μετατρέποντας 2-3 στενά δρομάκια της περιοχής σε πεζοδρόμους(μέσω της ανάπλασης)και με απαγόρευσηκυκλοφορίαςορισμένου χρόνου την βραδινή ζώνητης τουριστικής περιόδου, μετασχηματίζουμε την πλατεία σε χώρο παροχήςσυγχρόνων υπηρεσιών! Έτσι το χωριό αλλάζει όψη αυξάνοντας την ελκτικότητα του! ….Ν Μ

--- Αυτά, για την ιστορία! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Αρκεί να υπάρχει διάλογος που εδώ δεν υπήρξε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0-qk-CX2ieHqdTFbufHDktGavL_Q4JGM7Kbl27k2EFi_OtDYp_1ngUMm2jSciV5Yu3WDoT_PaYtmJhebAYFPU94ZxwZMoXFF_dqYkeV_V99QyXJq-DNBf2HlvjO24XWHSIqP_Ur3_kmE/s640/%25CE%259A%25CE%25B7%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25B11.jpgΝ. Μυλωνάς

Δευτέρα 13 Ιούλη 2015:   1. «Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο»   2. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.   3. «Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τη νομοθεσία που εισήχθη σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας σε δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων, ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για τα κεκτημένα δικαιώματα που  δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα»

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2013/34/136224-german.jpgΣτα 114 δις ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανίας από την ευρωκρίση σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη  Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των «Φιλελευθέρων», κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της ΆγκελαΜέρκελ, ανέφερε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος». «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου