Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

MyName is Blue: Το Ντοκιμαντέρ «σταθμός» για τις θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο

 

 

Γυρίσματα σε τέσσερις μεσογειακές χώρες, υποβρύχιες λήψεις, συμμετοχή εννιά περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Έθνη, συνεντεύξεις με αλιείς και μέλη τοπικών κοινωνιών και κυρίως μια σε βάθος αποτύπωσητου κύκλου ζωής, των απειλών, αλλά και των προσπαθειών που γίνονται για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο, συνθέτουν το νέο ντοκιμαντέρ MyNameisBlue.Το ντοκιμαντέρ, που αυτή τη στιγμή προβάλλεται σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργήθηκε από τους MindTheBumpκαι την παραγωγή έκανε το MEDASSETστο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών στη Μεσόγειο», το οποίο χρηματοδοτείται από τοΊδρυμα MAVA.

Μέσα από τον κύκλο ζωής της θαλάσσιας χελώνας και το ταξίδι της στη Μεσόγειο θάλασσα, ξεδιπλώνονται αριστοτεχνικά οι προσπάθειες περιβαλλοντικών οργανώσεων, διεθνών οργανισμών, εθελοντών, επιστημόνων αλλά και τοπικών κοινωνιών για τη σωτηρία του είδους. Το ταξίδι της θαλάσσιας χελώνας εξελίσσεται ταυτόχρονα με το ταξίδι των δημιουργών για γυρίσματα σε Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία και Τυνησία. Το “MyNameisBlue” αποτελεί έναν ύμνο στη Μεσόγειο και τη σημασία της συνεργασίας για την προστασία ενός έντονα μεταναστευτικού είδους, όπως η θαλάσσια χελώνα, από τις ανθρωπογενείς απειλές.

Το ντοκιμαντέρ έχει επιλεγεί και προβάλλεται σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το CefaluFilmFestival, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το InheritanceFestival 2022 SummerEdition, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, το FestivalCinedelMar-PuertodeIdeasBiobio στη Χιλή, ενώ απέσπασε διάκριση στο VaasaWildlifeFestivalστη Φιλανδία στην κατηγορία Υποβρύχιων Ταινιών.

 

 

Το

ντοκιμαντέρ έχει επίσης κερδίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς πλατφόρμαςstreamingWaterBear,μιας πλατφόρμας με αμιγώς περιβαλλοντικό προσανατολισμό και εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο και αναμένεται να  προβληθεί σύντομα από αυτήν με ελεύθερη πρόσβαση.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του MEDASSETκ. Γιώργος Σαμψών «Η ευαισθητοποίηση του κοινού σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, λόγω των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων βρίσκεται πάντα στην «καρδιά» των προσπαθειών του MEDASSET. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε για να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς και μέσα από το “MyNameisBlue” πιστεύουμε ότι το επιτυγχάνουμε».

Δείτε το trailerτου ντοκιμαντέρ:

 

Υλικό για Συντάκτες

1.      Toντοκιμαντέρ “MyNameisBlue”δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών στη Μεσόγειο» το οποίο υλοποιείται από εννέα άμεσους εταίρους σε δεκατρείς μεσογειακές χώρες: SPA/RAC , ΑΡΧΕΛΩΝ, MedPAN, WWF Ελλάς, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, WWF Τουρκίας,WWF Τυνησίας, DEKAMERκαι MEDASSET. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το MAVAFoundation.

#MyNameIsBlue_Documentary

2.      Βρείτε φωτογραφικό υλικόκαι τοtrailer: https://www.dropbox.com/sh/pgvwu8idduy2lnq/AACJrw5fvSujooD6a5Fnnz9ia?dl=0

3.       Συντελεστές: Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαρκολέφα&BastianFischer (www.mindthebump.de) , Παραγωγή: MEDASSET, Δ/νση Φωτογραφίας: BastianFischer, Υποβρύχια/Εναέριες λήψεις: Βίκυ Μαρκολέφα&BastianFischer, Μουσική: Μάτι Παλαιολόγος, Αφήγηση: EricAsch, Αφίσα: ImadSaihi / Pilier

4.      Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) ιδρύθηκε το 1988 στην Αγγλία και το 1993 στην Ελλάδα. Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει στόχο την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς. Από την ίδρυσή του συνεργάζεται με το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP) και είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης) από το 1988.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου