Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Γιά την επανίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Αποζημιώσεων

 

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι συναγωνιστές,

Καλό μήνα και καλή χρονιά σε όλες και όλους!

Καλή συνέχεια -όπως έχει επικρατήσει να λέγεται κατά κόρον- και καλή ασυνέχεια, όπως συμπληρώνω πάντα!

Ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά, να φορτίσατε τις μπαταρίες το καλοκαίρι γιατί θα χρειαστούμε κάθε ικμάδα ενέργειας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο στις μέρες που έρχονται.

Απτόητος από την εκκωφαντική σιωπή σας στις προτάσεις και στα μηνύματά μου, που δεν κουράζομαι να σας απευθύνω χρόνια τώρα, επανέρχομαι, δριμύτερος ελπίζω, όπως απαιτούν οι περιστάσεις, τόσο οι αντικειμενικές όσο και οι υποκειμενικές, η δική μας δηλαδή απραξία.

Κάποιοι σύντροφοι και συναγωνιστές μπορεί να ενοχληθούν από την παραπάνω αξιολογική διατύπωση, ιδίως εκείνοι που κάθε άλλο παρά άπραγοι είναι, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και μην παίζουμε με τις λέξεις. Όταν λέω απραξία εννοώ την μη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου ως συλλογικό όργανο, την κατάλυση των οργάνων του, Γραμματείας και Συντονιστικής και την μη διεξαγωγή Συνεδρίου από τον …Δεκέμβριο του 2016!

Υπό τις συνθήκες, με μικρή μόνο δόση δραματοποίησης, έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με την κατάλυση του Εθνικού Συμβουλίου όπως το ξέραμε και την επείγουσα πλέον ανάγκη επανίδρυσής του, αξιοποιώντας την πείρα και τα κεκτημένα του παρελθόντος αλλά αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες συνθήκες και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας.

Αυτό σημαίνει πρωτίστως μια γενναία αποτίμηση, έναν απολογισμό πράξεων και παραλείψεων από ιδρύσεως, από το 1995 και εντεύθεν, με βασικό γνώμονα την Αλήθεια αλλά και την Αγάπη, όχι αόριστα “στον αγώνα” και “στον ιερό  σκοπό” αλλά στους συναγωνιστές μας, τους παρόντες και τους αναχωρήσαντες.

Σημαίνει επίσης, εξίσου σημαντικό αλλά δευτερευόντως, μόνο υπό την έννοια ότι προϋποθέτει το παραπάνω, την ΑΠΟΦΑΣΗ να συνεχίσουμε τον αγώνα όχι από υποχρέωση -έστω ιερή- αλλά από πεποίθηση και ΠΙΣΤΗ όχι μόνο στο ΔΙΚΙΟ αλλά και στη ΝΙΚΗ.

Σημαίνει δηλαδή ΟΡΚΟ ΦΙΛΙΚΟ!

Σημαίνει όραμα και πρόγραμμα, οργάνωση και στρατηγική και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων -και είναι μεγάλες και πολλές- πράγμα που δυστυχώς δεν πράξαμε στο παρελθόν και γι αυτό είμαστε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, τόσο στο πεδίο της μάχης για τις γερμανικές οφειλές όσο και στον πόλεμο για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την προκοπή της πατρίδας μας και την ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο…

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να αναλογιστείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ανταποκριθείτε, με λογισμό και όνειρο, δηλώνοντας το παρών και την ετοιμότητα να συμμετάσχετε στην επανίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου

Για την Ελλάδα, το Δίκιο και τη Λευτεριά!

Με Αγάπη

Γιάννης Μαύρος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου