Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

GRAD review

 

 

Το Buckle Street Studios, που βρίσκεται στη γειτονιά Aldgate East του Λονδίνου, είναι ένα νέο κτίριο δεκατριών ορόφων το οποίο αποτελείται από 103 συμπαγή διαμερίσματα, έναν ημιώροφο – χώρο συνεργασίας , καφετέρια, αίθουσες συσκέψεων και ένα concept store. Οι Grzywinski+Pons σχεδίασαν το κτίριο από την αρχή, καθώς και όλους τους εσωτερικούς χώρους και μεγάλο μέρος της επίπλωσης.

Αποφασίσαμε να αρθρώσουμε τη μάζα του κτιρίου μας σε τρία τμήματα. Ενώ οι περιορισμοί μιας μικρής επιφάνειας πλάκας δαπέδου απέκλειαν τις συνήθεις διαμορφώσεις, χρησιμοποιήσαμε δραματικές αλλά διατεταγμένες υλικές μετατοπίσεις σε όλα τα στρώματα του κτιρίου για να ορίσουμε ένα αέτωμα και μια στέψη. Αυτή η κλιμακωτή προσέγγιση επιτρέπει επίσης στο κτίριο να γίνει πιο ελαφρύ και διάφανο καθώς ανυψώνεται.

Για εμάς, τους αρχιτέκτονες και τον πελάτη μας, αυτό το έργο προάγει εξίσου τον αστικό και προσωπικό προβληματισμό μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού, κατοίκων και επισκεπτών. Αυτό το μείγμα είναι το ίδιο το υλικό τόσων πολλών από τις πιο επιτυχημένες και ζωτικές κοινότητες στο Λονδίνο. Ένας αινιγματικός αλλά δελεαστικός δημόσιος χώρος που συνδέει χώρους συνεργασίας και δωμάτια διαμερισμάτων δημιουργεί ένα περιεκτικό και φιλόξενο πλαίσιο από το οποίο η κοινότητα και οι επισκέπτες μπορούν να αλληλοεπιδρούν και να εμπνέουν ο ένας τον άλλον.

 

Περισσότερα εδώ.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου