Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Love FUCKtory: Ο Έρωτας είναι η απάντηση σε κάθε κρίση(1)…..

13 έως και 15 Ιουνίου 2014 

Το Love FUCKtory, στον πολυχώρο Βιβλιοθήκη Βολανάκη, επιχειρεί να ανιχνεύσει την ίδια την απεικόνιση του έρωτα, του αισθησιασμού, του σεξ και της πορνογραφίας στην σύγχρονη τέχνη,  μέσα από μία σειρά ομιλιών και συζητήσεων και μία συνδυασμένη παρουσίαση έργων καθώς και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από τη λογοτεχνία, την ποίηση, την μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη  φωτογραφία, τα εικαστικά και τα κόμικς. 
Πάντα ο Έρωτας υπήρχε ο από μηχανής Θεός αντιμετώπισης κάθε κρίσης. Σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε πλέον να υπάρχουν κοινωνικά ταμπού, μπορούμε να πούμε πως ο Έρωτας περικλείει τα πάντα, και το αίσθημα και τη σωματική έλξη, και αυτά σε όλο το εύρος τους. Όταν είσαι ερωτευμένος θέλεις να κάνεις τα πάντα με το αντικείμενο του έρωτά σου, θέλεις να πειραματιστείς, να αισθανθείς, να αγγίξεις τα όρια και να τα παρατείνεις. Ο Έρωτας σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος για χάρη του άλλου, κάνει το μυαλό να διευρύνει τους ορίζοντές του. Ο Έρωτας είναι η απάντηση σε κάθε κρίση. Το Love FUCKory, έχοντας σαν αφετηρία αυτήν την ιδέα, δημιουργεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Έρωτα και ό,τι αυτός περιλαμβάνει στο σήμερα, στην εποχή αυτή καθ’ αυτή που ζούμε. Αυτό το τόλμημα επιχειρείται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα(2), να παρουσιαστεί δηλαδή ο Έρωτας με όλα του τα πρόσωπα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.
 
Παράλληλα με την παρουσίαση θα διοργανωθούν προβολές, παραστάσεις και performances, ενώ οι εικαστικοί, η ζωγράφος Ορέστεια Παπαχρήστου και ο φωτογράφος Χρήστος Τσάκαλος, προσεγγίζουν το θέμα από δύο διαφορετικές οπτικές και προσφέρουν στους παρευρισκόμενους μία από τις ερωτικότερες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί.
Love FUCKtory
 Στουρνάρη 11, Εξάρχεια. Είσοδος: Ελεύθερη
ΥΓ ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ:

(1) Ε όχι και σε κάθε κρίση, ρε παιδιά  !
(2) Ε όχι και για πρώτη φορά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου