Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

1000 και μια αναρτήσεις ….


1000 και μια αναρτήσεις σε αυτό τον ιστότοπο, από τις 25.11.10 έως σήμερα, συνιστούν  μια μεγάλη πορεία, με πολλές ατομικές και συλλογικές συμβολές, συστηματικών, έκτακτων ή άσχετων (!) συνεργατών, παράλληλα  με τη συγγραφή  και επιμέλεια κειμένων από τον υποφαινόμενο . Είναι ένα  μεγάλο μέγεθος, που  φρονηματίζει για τα υπερ-μεγέθη που κονταροκτυπιώνται στην αρένα του πολιτισμού και της οικολογίας.

Εδώ δεν  μιλάμε για στράτευση, τουλάχιστον με εκείνα τα χαρακτηριστικά που σταδιακά μετέτρεπαν  τον άνθρωπο του πνεύματος  σε  κομματικό υπάλληλο : Ούτε όμως   μιλάμε για έναν ακόμη μεταμοντέρνο χαβαλέ, με αεριτζήδικες ασάφειες , με  δημιουργήματα τρεχαγυρευοπουλικών προθέσεων, με  σνομπάρισμα δικαίων και αδίκων….

«Δε θέλω τίποτε άλλο παρά να μιλήσω απλά – να μου δοθεί αυτή η χάρι» - έλεγε ο Σεφέρης. Σε αυτή τη χώρα με τα γνωστά σύνδρομα υποτέλειας και επαρχιωτισμού, η λιτότητα και η διαύγεια των νοημάτων συνιστούν κορυφαίες αρετές. Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα, όταν το μέλλον είναι αόρατο, όταν η  ελλαδική και κυπριακή αποικιοποίηση  προωθείται  -  παράλληλα  με την αποδόμηση πολλών ακόμη εθνικών ιδιαιτεροτήτων της ιστορίας….

Σε αυτό το μικρό μετερίζι, βάζουμε  πλώρη για την επόμενη χιλιάδα αναρτήσεων. Eάν έλθει το καλό, έχει καλώς. Αλλιώτικα είμαστε αποφασισμένοι για το χειρότερο  -    ως   κοινωνοί εκείνου του ηρωϊκού πνεύματος   που έκανε τον ανεπανάληπτο Κώστα Μόντη να γράφει :
«Ελάχιστοι μας διαβάζουν – ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας – μένουμε αδικαίωτοι κι αχειροκρότητοι – σ’ αυτή τη μακρινή γωνιά – όμως αντισταθμίζει  που γράφουμε Ελληνικά»

Γιάννης Σχίζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου