Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

KAI ο Όσκαρ Λαφοντέν εναντίον των αιολικών





Ο  Όσκαρ Λαφοντέν , ηγέτης του  γερμανικού SPD (1995-99) , υπουργός Οικονομικών (1998-99) στην πρώτη περίοδο της καγκελαρίας Σρέντερ και επί χρόνια πρωθυπουργός του κρατιδίου του Σάαρ (1985-98),   συνέβαλε  καθοριστικά στη δημιουργία του κόμματος “ Die Linke - η Αριστερά”.

Όντας πολιτικός «ευρέος φάσματος», ο Λαφονταίν ασχολήθηκε με την αιολική ενέργεια και μάλιστα συνέγραψε  άρθρο  στην έντυπη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον  τίτλο : «Πώς οι ανεμογεννήτριες καταστρέφουν το περιβάλλον ". Εκεί  με απλά λόγια περιγράφει το ενεργειακό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η αιολική ενέργεια και τις  σοβαρές επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον.

Ο Λαφοντέν βεβαιώνει τα αιολικά ευνοούν  μόνο λίγους επιχειρηματίες,  προκαλούν περισσότερες εκπομπές  CO2 , καταστρέφουν τη φύση και ενισχύουν έμμεσα την κατασκευή και άλλων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα .
Το βασικό συμπέρασμά του είναι ότι ¨ήρθε η ώρα να τελειώσει η αιολική ενέργεια¨, η οποία, παρά τις τεράστιες επενδύσεις,  κάλυψε μόνο το 1,3 % της ισχύος το 2012 .

Ο Λαφοντέν επισημαίνει ότι τέτοια βίαιη καταστροφή του τοπίου δεν προκλήθηκε ποτέ στη Γερμανία σε οποιαδήποτε φάση της εκβιομηχάνισης και υπογραμμίζει ότι οι ανεμογεννήτριες αποτελούν απειλή για την άγρια ζωή και τη βιοποικιλότητα .

Η γνώμη του συνοψίζεται στο παρακάτω:
¨Είναι οικονομικά και τεχνικά παράλογο να ακολουθείται μια πορεία που αυξάνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αυξάνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος . Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν ευκολότερα και φθηνότερα χρησιμοποιώντας πιο έξυπνη τεχνολογία¨

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου