Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Εξαφανίστηκε η ποίηση ;




Αναγγέλλει μια  «ταπεινή εκδήλωση», όμως διαθέτει μιαν άκρως υψηλή φιλοδοξία : Του να αποδείξει ότι η υπαρκτή ποίηση είναι ανύπαρκτη…Είναι το  ιστολόγιο στίγμαΛόγου που «Ενάντια στο γενικότερο πνεύμα των ημερών που δείχνει να επικροτεί την απανταχού άνθιση νέων ποιητών…. η ποίηση έχει σχεδόν εξαφανιστεί μέσα από αυτήν την ακατάπαυστη εξάπλωση του ποιητικού λόγου»


Και συνεχίζει την «ένθερμη λίαν δήλωσή» του :
«Η ταπεινή μας εκδήλωση θα φιλοξενήσει ποιητές και ποιήτριες που θα καταθέσουν τη δική τους άποψη για τη σύγχρονη ποίηση, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τα ίχνη της αλλά και τη σχέση της με το αναγνωστικό κοινό.
Είναι η αχαλίνωτη πρόσβαση που διαθέτουμε σήμερα μέσω των κοινωνικών δικτύων; Η έλλειψη κριτικής; Η έλλειψη φιλοδοξίας; Τι ακριβώς ισχύει και η ποίηση διογκώνεται μα σβήνει συνεχώς, σαν αποτυχημένο πυροτέχνημα;
Μπορεί όλα αυτά, μπορεί και τίποτα από αυτά. Ούτως ή άλλως, ένα τέτοιο θέμα δε γίνεται να ξεκαθαριστεί σε μία και μόνο εκδήλωση, αλλά, αν είστε εκεί στην αρχή να αφήσετε το στίγμα σας, τότε θα έχουμε διανύσει ήδη τη μισή απόσταση».
Η ομάδα του στίγμαΛόγου (Χριστίνα Λιναρδάκη, Κρις Λιβανίου και Ηλίας Θ. Παππάς) με την παρουσία των ποιητών Αγγελικής Σιδηρά, Λάμπρου Σπυριούνη και Θωμά Τσαλαπάτη, προσκαλεί άπαντες την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στο βιβλιοκαφέ Έναστρον και ώρα 19.30.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου