Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και ο παραμυθοκράτωρ Ευγένιος ο Α΄(ο λεγόμενος και Τριβιζάς)

Γνωρίζω τον Ευγένιο τον Α΄ μέσα από τα …εγγονάκια μου, και για την ακρίβεια μέσα από τα προβληματισμένα μουτράκια τους,  όταν τους διάβαζα με άκρως στομφώδες ύφος ένα έμμετρο παραμύθι του λεγάμενου  …. Τώρα η Ορνιθολογική υποστηρίζει το ορνιθολογικώς σωστό βιβλίο της Αυτού Παραμυθοκρατικής  Μεγαλειότητος (Εκδόσεις Ψυχογυιός, εικονογράφηση Stephen West) , το οποίο και θα σπεύσω να αγοράσω σε πρώτη ευκαιρία…


Θαυμάστε τον τρόπο με τον οποίο αυτοσυστήνεται  ο  Ευγένιος :
 «…. είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσολιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. Οι γνωστότερες εφευρέσεις του  είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).

Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους. Έχει μια μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών, που  περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ’ το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου