Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ * VERSUS ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Το πορνείο Diamond D's άρχισε την κατασκευή της επέκτασης του κτιρίου του για να αυξήσει την συνεχώς αναπτυσσόμενη πελατεία του. Σε απάντηση η τοπική εκκλησία Βαπτιστών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να εμποδίσει την επιχείρηση από το να επεκταθεί, με πρωϊνές, απογευματινές και εσπερινές προσευχές .

Οι εργασίες στο πορνείο προχωρούσαν μέχρι μια εβδομάδα πριν από την επαναλειτουργία του, όταν κεραυνός το χτύπησε και το κατέκαψε!
Μετά από αυτό το γεγονός το εκκλησίασμα των Βαπτιστών ήταν ευτυχές για «τη δύναμη της προσευχής».
 
Μέχρις ότου η ιδιοκτήτρια του πορνείου μήνυσε την εκκλησία, τον ιεροκήρυκα και όλο το εκκλησίασμα , με την αιτιολογία ότι η εκκλησία ήταν ηθικός αυτουργός για την κατάρρευση του κτιρίου της και των επιχειρήσεων της, είτε μέσω άμεσης ή έμμεσης Θείας δράσεως.
Στην ανταπάντησή της στο δικαστήριο η εκκλησία έντονα αρνήθηκε κάθε ευθύνη ή καμία σχέση με την κατάρρευση του κτιρίου.
 
Ο δικαστής έμεινε να  τραβάει τα μαλλιά του λέγοντας: «Δεν ξέρω πώς θα δικάσω αυτή την υπόθεση: έχουμε ένα πορνείο που η ιδιοκτήτης του σθεναρά πιστεύει στη δύναμη της προσευχής και μια ολόκληρη εκκλησιαστική κοινότητα που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι μπούρδες».

* Αντέγραψα την ιστορία από τον Μιχάλη Βιδάλη, τον οποίο και ευχαριστώ. Όσον αφορά τον αστερίσκο στο  «μπουρδέλο» , τον έβαλα εκεί για να καταλάβουν κάποιοι  ότι ουδόλως μας σνομπάρουν (γλωσσομάθειας  ένεκα…) με το να χρησιμοποιούν τον όρο «μπορντέλο». Στα νεοελληνικά ο όρος ενσωματώθηκε ως «μπουρδέλο». Γκαίγκε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου