Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η θερμότερη δεκαετία ήταν εδώ…

Η θερμότερη δεκαετία ήταν εδώ, ήταν η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ! Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), η μέση  επιφανειακή θερμοκρασία  του πλανήτη ανέβηκε από 14,00 βαθμούς κελσίου  στη τριακονταετία 1961-1990 στους 14,47 στη δεκαετία 2001-2010. Το 2008 ήταν μάλιστα από τα 10 πιο θερμά έτη όλων των εποχών, ενώ το 2010 το υγρο-τερότερο (!) όλων !  O Μισέλ Ζαρώ, επικεφαλής του WMO, απέφυγε  να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταβολή με τη γνωστή υπόθεση της κλιματικής αλλαγής λόγω του φαινομένου του Θερμοκηπίου, παραπέμποντας στην περιπλοκότητα  και απροσδιοριστία των φαινομένων.

 
Αυτή η στενά «διαπιστωτική» αντιμετώπιση ενός επιστημονικού  οργανισμού,  δεν αίρει  την εμφανή αιτιώδη σχέση μεταξύ  χρήσης των ορυκτών καυσίμων και  «υπερθέρμανσης»  αστικών χώρων + ρύπανσης του μείζονος χώρου. Ιδού λοιπόν ένας λόγος για να γίνεται οπωσδήποτε κάτι σχετικά με τα ορυκτά καύσιμα, κάτι ενεργειακώς καλύτερο,  που προφανώς  πρέπει να   συνιστά θεραπεία όχι χειρότερη από την αρρώστια !
Εν τω μεταξύ οι επιστημονικοί οργανισμοί ας δουλεύουν με το πάσο τους. Τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται, η ερμηνεία τους έπεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου