Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Μαρίνα Ψιλούτσικου :Γιατί ακόμη και ο πιο καλός ο μαθητής ή φοιτητής δυσκολεύεται στην αγορά εργασίας;


Πολλοί άνθρωποι που είχαν υψηλές επιδόσεις στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά στην αγορά εργασίας. Και απογοητεύονται και στεναχωριούνται. Ειδικά, όταν βλέπουν να συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή, κάποιοι που ήταν λιγότερο καλοί μαθητές ή φοιτητές, να έχουν πιο επιτυχημένη πορεία επαγγελματικά. Φαντάζει οξύμωρο, αλλά στην ουσία δεν είναι! Αυτό συμβαίνει όχι επειδή τα πτυχία ή οι γνώσεις δεν μετράνε, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αλλά επειδή το σχολείο και η αγορά εργασίας είναι διαφορετικά περιβάλλοντα με διαφορετικές συνθήκες στις οποίες πρέπει κανείς να προσαρμοστεί.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές που πρέπει να λάβουν υπόψη οι καλοί μαθητές/φοιτητές; Και μπορούν, άραγε, να καλλιεργήσουν κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες, ενώ βρίσκονται ακόμη στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο ώστε να βγουν ετοιμοπόλεμοι στην αγορά εργασίας; Η απάντηση είναι θετική, αρκεί βέβαια να έχουν τη σωστή προσέγγιση, στρέφοντας τους προβολείς της προσοχής τους αλλού.

Πού; H απάντηση θα δοθεί στο καινούριο βίντεο της Μαρίνας Ψιλούτσικου. Θα το βρείτε στο κανάλι της στο YouTube, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Δωρεάν «σφηνάκια» πληροφορίας

Η Μαρίνα Ψιλούτσικου, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του business, από την αρχή ακόμη των σπουδών της (Μάρκετινγκ, Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες των Αποφάσεων και Διδακτορικό στην Στρατηγική των Επιχειρήσεων), συνειδητοποίησε ότι όλες οι αρχές της διοίκησης επιχειρήσεων, του μάρκετινγκ και της στρατηγικής μπορούν να βρουν εφαρμογή και σε ατομικό επίπεδο, επαγγελματικό και μη.

«Όλοι οι άνθρωποι σκεφτόμαστε, νιώθουμε, αποφασίζουμε και σχετιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο παντού. Η επιστήμη, η κάθε επιστήμη, πρέπει πριν και πάνω από όλα να δίνει αξία στον άνθρωπο σε καθημερινό, πρακτικό επίπεδο. Να δίνει στον καθένα τα εφόδια, δηλαδή τη δύναμη, να κάνει ο ίδιος τη ζωή του καλύτερη», σημειώνει η ίδια.

Παράλληλα, λοιπόν, με την ακαδημαϊκή και συμβουλευτική της δράση στη διοίκηση επιχειρήσεων, ασχολείται συστηματικά με το προσωπικό μάρκετινγκ (personal branding) και την προσωπική στρατηγική. Μέσα από τα βιβλία της, τις ομιλίες της, τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, τις προσωπικές συνεδρίες, αλλά και επιστρατεύοντας τη δύναμη των social media μάς δείχνει πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στρατηγικά τις δυσκολίες και να αποκομίσουμε τα μέγιστα! Και απευθύνεται σε όλους, αλλά κυρίως σε ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, όπως είναι οι έφηβοι και νεαροί ενήλικες που βγαίνουν για πρώτη φορά στον εργασιακό στίβο.

Στο κανάλι της στο YouTube θα βρείτε χρήσιμα βίντεο για θέματα προσωπικού μάρκετινγκ και διαχείρισης καριέρας. Πότε το να είσαι το εαυτός σου είναι κακή συμβουλή; Τι λέει το βιογραφικό σου για ‘σενα; Ως πότε θα μαθαίνω; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του personal branding;

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί κάθε Τετάρτη ανεβαίνει καινούριο υλικό. Στο καινούριο βίντεο θα μάθετε γιατί ακόμη και ο… πιο καλός ο μαθητής μπορεί-ειδικά αυτός- να δυσκολευτεί στην αγορά εργασίας και με ποιον τρόπο αυτό είναι εφικτό να αλλάξει.

Η Μαρίνα Ψιλούτσικου πιστεύει ακράδαντα ότι: «Είναι χρέος των επιστημόνων κάθε αντικειμένου να επιστρέφουν, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, ένα κομμάτι της γνώσης τους στην κοινωνία».
Κάντε subscribe ΕΔΩγια να μην χάνετε κανένα βίντεο.

Who is Who
Η Μαρίνα Ψιλούτσικου διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάρκετινγκ, Στρατηγική και Ερευνητική Μεθοδολογία. Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζεται με επιχειρήσεις, οργανισμούς και κορυφαία παραγωγικά υπουργεία κι έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές και συμβούλια. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει ανακοινώσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει τιμηθεί με δύο Best Paper Awards.
Το 2012 εξέδωσε το βιβλίο «Ως πότε θα διαβάζω;» (εκδ. Διόπτρα), έναν εκλαϊκευμένο οδηγό προσωπικού μάρκετινγκ για μαθητές, ενώ το 2015, με το επόμενο βιβλίο της «Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;» (εκδ. Διόπτρα), απευθύνθηκε στους γονείς.
Το 2019 δημιούργησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Πρόγραμμα Personal Branding (https://diaviou.aueb.gr/programs/1836-personal-branding-1000107), το οποίο προσφέρεται τρεις φορές τον χρόνο.

Βρείτε την στα social:
Facebook: https://web.facebook.com/marina.psiloutsikou/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/marina-psiloutsikou-66496090/
Instagram: https://www.instagram.com/mpsilout/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου