Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Οι Οργανώσεις Περίθαλψης Άγριων Ζώων συναντιούνται στην Καστοριά

 

Στις 9 Ιουνίου 2023, η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς θα φιλοξενήσει την εκδήλωση λήξης  του έργου «Δίκτυο  Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα».

Το έργο αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, που είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), και σκοπεύει να προωθήσει μια  στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία ανάμεσα στις οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται με την περίθαλψη των άγριων ζώων στην Ελλάδα. Ο φορέας υλοποίησης είναι ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ με εταίρο τον ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογο για την Προστασία Θαλάσσιας Χελώνας.

Ήδη συμπληρώθηκε ένας χρόνος συνεργασίας μεταξύ των Οργανώσεων που περιλαμβάνουν την ΑΝΙΜΑ, τον ΑΡΧΕΛΩΝ, τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τη ΜΟm, τον ΑΡΙΩΝ, τη Δράση για την Άγρια Ζωή, την ΑΛΚΥΟΝΗ, το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ, την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής και την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και  Καστοριάς. 

Πρόσφατα αδειοδοτήθηκαν σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του ΥΠΕΝ τα Κέντρα Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ, της MOm, του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του ΑΡΧΕΛΩΝ και έγινε ένα σοβαρό βήμα για την περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου είναι σε διαδικασία αδειοδότησης.

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου τα μέλη του Δικτύου θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά στην Φλώρινα. Tην Παρασκευή, 9 Ιουνίου, θα γίνει υπογραφή του Κώδικα Δεοντολογίας, που θα σηματοδοτεί και τη δημιουργίατου δικτύου. Στην εκδήλωση λήξης του έργου θα συμμετάσχουν παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης της περιοχής όπως και ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου