Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ»

 Η Εταιρεία Σπουδών Ν.Π & Γ.Π. σας προσκαλεί στην ημερίδα:

 

 

 

 

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 19:00

Στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας

(ιδρυτής: Σχολή Μωραΐτη)

 

Η Εταιρεία Σπουδών, με τη σειρά εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Πρόσωπο και το Έργο», επιδιώκει να προβάλλει κάθε φορά το έργο και την προσωπικότητα ενός διακεκριμένου διανοούμενου, επιστήμονα, καλλιτέχνη, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο πρόσφατο νεοελληνικό γίγνεσθαι και συνεχίζει να διατυπώνει απόψεις, θέσεις και προτάσεις.

Προσκεκλημένη, αυτή τη φορά, της Εταιρείας Σπουδών είναι η Άννα Φραγκουδάκη, μια εμβληματική μορφή του χώρου των κοινωνικών επιστημών στην Ελλάδα. Με το έργο της συμμετείχε ουσιαστικά στη συγκρότηση της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης ως επιστημονικού πεδίου στη χώρα μας, ανοίγοντας νέους δρόμους στη διερεύνηση των εκπαιδευτικών φαινομένων. Η πορεία της διαπνέεται από το όραμα μιας δικαιότερης, ανοιχτής κοινωνίας, ενός σχολείου, μιας εκπαίδευσης πέρα από τις όποιες κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις.

Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή συζήτησης ενώπιον κοινού, και συνομιλητές της κ. Φραγκουδάκη θα είναι η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ κ. Νέλλη Ασκούνη και η ιστορικός - εκπαιδευτικός κ. Κατιάννα Μίχα.

 

Για να διαβάσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου