Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ένωση Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδος στο πλευρό κάθε ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

 

Η Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βρετανικό Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG), την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Κολλεγίου και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (EBCOG), διοργάνωσε το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, τις εργασίες του οποίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 ιατροί, μαίες/μαιευτές και άλλοι επιστήμονες απ’ όλη την Ελλάδα.

 

Μερικά από τα κυριότερα συμπεράσματα του Συνεδρίου που προέκυψαν, είναι:

 

1.      Ο εμβολιασμός των εφήβων με το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου μπορεί σε λίγα χρόνια να εξαφανίσει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

 

2.      Καλά νέα για γυναίκες που έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού. Επιτρέπεται να μείνουν έγκυος. Η εγκυμοσύνη δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη της νόσου. Αντιθέτως, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην πρόγνωση της νόσου!!!

 

3.      Ο πληθυσμός της Ελλάδος θα συνεχίσει να μειώνεται για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουμε αρκετές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ακόμα και αν υπήρχαν δεν θα άλλαζε η κατάσταση τόσο σύντομα

 

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και Πρόεδρο του Συνεδρίου:

 

Δρ. Λουκά Κλέντζερη

MD (Ath) CCST(UK) Dr. Med (Sheffield) FRCOG (London)

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Sheffield Αγγλίας

Ακόλουθος Βρετανικού Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων & Γυναικολόγων

π. Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Warwick-UK

π. Διευθυντής-NHS Consultant and Medical Director Μονάδος IVF

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου CARDIFF-UK

Κιν. 6947327810, email: lukasdk99@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου