Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Εκτοξεύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις των βιβλίων του Σαλμάν Ρούσντι

 Εκτοξεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις των βιβλίων του Σαλμάν Ρούσντι μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen BookScan.

Ειδικότερα, την εβδομάδα μεταξύ 14 και 20 Αυγούστου πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά 3.744 αντίτυπα βιβλίων του Ρούσντι, αυξημένα κατά 236% συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτά, τα 2.179 αντίτυπα ήταν του βιβλίου Σατανικοί στίχοι,που κυκλοφόρησε το 1988 (μτφρ. Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Εκδόσεις Ψυχογιός 2003). Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο μυθιστόρημα πριν από την επίθεση βρισκόταν στη θέση υπ’ αριθμόν 24.491 στη λίστα της Nielsen BookScan, όμως την εβδομάδα μεταξύ 14 και 20 Αυγούστου εκτοξεύτηκε στην 120ή θέση.

Οι αναγνώστες που προσπαθούν να παραγγείλουν τη χαρτόδετη έκδοση του βιβλίου από τις ιστοσελίδες των μεγάλων αλυσίδων βιβλιοπωλείων της χώρας θα πρέπει να περιμένουν περίπου δύο εβδομάδες λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ ο εκδοτικός οίκος Vintage ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανατυπώσεις του, ώστε να καλυφθεί η ξαφνική ζήτηση.

Σημειώνεται ότι το επόμενο μυθιστόρημα του Σαλμάν Ρούσντι, με τίτλο Victory City, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2023 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου