Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

 

Με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Ευαγγελάτου "Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις" που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία άρχισε η 21η θερινή εκθεσιακή περίοδος στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ.


Ο εικαστικός, λογοτέχνης και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος, που πρόσφατα παρουσιάστηκαν υπερσύχρονες ζωγραφικές συλλήψεις του στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου κβαντικής τοπολογικής πληροφορικής, το οποίο διοργανώθηκε από το τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου LEEDS U.K., παρουσίαζει στο Αργοστόλι, γενέθλια πόλη του, ζωγραφικές συνθέσεις και γλυπτικές κατασκευές με επίκεντρο την ανθρώπινη μορφή.

Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί στην Αθήνα και το Παρίσι την τελευταία πενταετία, ενώ συλλέκτες πρόσφεραν για την έκθεση και κάποια παλαιότερα, και εκφράζουν με αδρότητα, απλότητα και συμβολική διάσταση ψυχογραφικές καταστάσεις. Οι ζωγραφικές μορφές προσώπων διαγράφονται σε αφηρημένα φόντα με παστόζο λάδι και παχύρευστη μελάνη, ενώ οι γλυπτικές συνθέσεις πλάθονται με ποικίλα υλικά και ευρηματικούς συνδυασμούς ή παραμένουν ready made-έτοιμες φόρμες και αξιοποιούνται ανάλογα στον χώρο. 

Σε θεωρητική προσέγγιση του ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Στο ευπρόσδεκτο επίπεδο της σχηματοποίησης ευλαβικά και δραματουργικά ο Κώστας Ευαγγελάτος συνδυάζει την προσεγμένη δωρική παρουσία της λεπτομέρειας υπερτονίζοντας τα σύμβολα αυθεντικότητας με ιδιαιτερότητες ασύγκριτης λειτουργικής και αισθητικής αντίληψης.                         Ωστόσο με αυστηρή και επαρκή διατύπωση επιλεγμένων προθέσεων αναδεικνύει προσπίπτουσες γωνίες και οπτικές της θέασης που παραβολικά αναπτύσσονται με διαφάνεια και διαύγεια γραφής απέναντι σε εξελικτικές συμπεριφορές.     

Στις χρωματικές επιφάνειες οι διττές τομές της λιτής σχεδιαστικής στάθμισης ενεργοποιούν εμφανέστατα με καλλιέργεια εγχειρήματος βαθμούς αυτόνομης αντανάκλασης, που ανακυκλώνουν εργονομικά κλίμακες πνευματικής άσκησης και ιδεώδεις αναλογίες αντιμετώπισης ”.

 

Τα εγκαίνια της πολυμορφικής έκθεσης που συντόνισε ο Ντάνυ Μαρτζώκας, υπεύθυνος του Art Studio Est-La Chambre στην Αθήνα, έγιναν με διαρκή προσέλευση φιλότεχνων μέχρι αργά το βράδυ. 

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021 θα γίνονται ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 8.30μ.μ.-10.00μ.μ., με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοιό.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

VILLA RODOPI ART COLLECTION

 

Ι.ΜΕΣΟΛΩΡΑ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100

(τηλέφωνα προσυνεννόησης: 2671028501, 6944621286)

 

www.rodopicollection.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου