Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Γερμανία: «Επιστημονική φαντασία ο εμβολιασμός του 90%» λέει πρόεδρος γιατρών

 


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Συμβεβλημένων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία  Ιατρών (KBV), Αντρέας Γκέσεν, χαρακτήρισε την επίτευξη του ποσοστού εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού 90% «επιστημονική φαντασία».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίτευξη ποσοστού εμβολιασμών 90% ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ», τόνισε σήμερα ο Γκάσεν σε διαδικτυακή εκπομπή του ιστοτόπου της εφημερίδας «Bild». Ο πρόεδρος της KBV χαρακτήρισε επίσης και την «επίτευξη ποσοστού εμβολιασμών 85%, το οποίο αναφέρθηκε από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ως μη ρεαλιστικό».

Ως υψηλό ποσοστό εμβολιασμού θα χαρακτήριζε ο ίδιος «το ποσοστό πέραν του 70%. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα φτάσει σε ένα σημείο όπου θα συναντήσει ένα αόρατο τείχος είτε επειδή ορισμένοι πολίτες δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε επειδή αγνοούν τον κορονοϊό ή επειδή δεν εμπιστεύονται τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε.

Ο Γκάσεν προέτρεψε πάντως να επικρατήσει ψυχραιμία στο σημείο αυτό: «Έχουμε τέσσερα εκατομμύρια αναρρώσαντες, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν στα δέκα εκατομμύρια. Αποφασιστικής σημασίας είναι για μένα το ερώτημα εάν το τέταρτο κύμα θα είναι απλώς ένα κύμα κατά το οποίο θα καταγραφούν μεν κρούσματα κορονοϊού αλλά όχι και ασθενείς. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί κανείς να παρατηρεί πολύ ήρεμα την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων σε μερικές εβδομάδες», διευκρίνισε.

Πηγές: ΑΜΠΕ - Bild

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου