Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (ΑΣΠΗΕ) ΚΑΙ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑ

 

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΠΗΕ
Η Ορνιθολογική Εταιρεία  ξεκινά μια σειρά από εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, επιστήμονες. Σκοπός είναι η τεκμηριωμένη επιστημονικά ενημέρωση γύρω από τις επικείμενες επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας από τις μεγάλες βιομηχανικού τύπου παρεμβάσεις, όπως οι Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ).
Στα πλαίσια αυτά την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 18.30 διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:
ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (ΑΣΠΗΕ) ΚΑΙ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑ

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΠΗΕ
Βασικός ομιλητής ο κ. Καλτσής Απόστολος, Βιολόγος, Υπεύθυνος Δράσεων Διατήρησης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τα πτηνά μας συντροφεύουν και είναι διαχρονικά συνδεδεμένα με τον άνθρωπο, με πολλαπλές εκφάνσεις στο μύθο, στις τέχνες, στις ιστορίες, στη ζωή. Όταν ο άνθρωπος επιδίδεται σε καταστροφικές δραστηριότητες εκείνα προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν αν κατατμηθούν τα ενδιαιτήματά τους.
Η Εύβοια φιλοξενεί πολύ μεγάλο φυσικό πλούτο, τόσο ως προς τα αναπαραγόμενα και μεταναστευτικά πτηνά αλλά και τα ενδημικά είδη χλωρίδας, γεγονός που αποτυπώνεται στις 15 περιοχές NATURA που έχουν θεσμοθετηθεί. Ωστόσο αυτός ο πλούτος ήδη συρρικνώνεται και απειλείται ακόμα περισσότερο από την μαζική επέλαση των αιολικών εγκαταστάσεων, που έχοντας αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το νότιο τμήμα του νησιού επεκτείνονται προς την κεντρική Εύβοια, τα Κοτύλαια Όρη, τη Δίρφη και προοδευτικά βορειότερα. Μαζί με τη Φύση μπαίνει σε κίνδυνο ένα σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας, αλλά και της ποιότητας ζωής της περιοχής, παράμετροι που δεν έχουν εξεταστεί ούτε κατ’ ελάχιστο στον ενεργειακό σχεδιασμό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom αλλά και σε live μετάδοση από τη σελίδα στο FB: ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ
Επίσης στo κανάλι του συλλόγου στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyPZup64xwHXP6mqKxCGnUA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου