Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Light is Calling


  

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαϊου 2019, 20:00
    
Συναυλία για φωνή και τσέλο
με έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα


Η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου και η τσελίστρια Fabiola Ojeda παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τα πιο γνωστά έργα των John Tavener, Louis Andriessen, Pēteris Vasks και Michael Gordon.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα που παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη:
- Light is Calling, του Michael Gordon, για σόλο τσέλο και προηχογραφημένο υλικό.
-
La Voce, του Louis Andriessen, για σόλο τσέλο με απαγγελία.
-
Lament for Phaedra, για φωνή και τσέλο του John Tavener.
- Έξι ιδιαίτερα απαιτητικά τραγούδια του John Tavener σε ποίηση της
Anna Akhmatova.
Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η ακουστική του Μικροσκοπικού Θεάτρου προσφέρουν στον θεατή μια προνομιούχα σχέση με το σκηνικό γίγνεσθαι, απόλυτα ταιριαστή με τη συγκλονιστική μουσική των Tavener, Vasks, Andriessen και Gordon.

Ρωξάνη Παπαδημητρίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό́ τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και το Διεθνές Ωδείο Αθήνας και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος Master of Music in Advanced Musical Studies, Opera Studies από το Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο στην παγκόσμια πρώτη της ηλεκτρακουστικής όπερας του Νίκου Χαριζάνου Το βλέμμα της Τυφλότητας (2004), το ρόλο της Rosina, La finta semplice, W.A. Mozart (Opera Studio ΕΛΣ 2013), το ρόλο της Lucinda, L'amante di tutte, Baldassare Galuppi, (Opera Studio ΕΛΣ 2014). Το 2016 σε συνεργασία με τους Jean Cassies και Georges Villard πρωταγωνίστησε στην Opera-Cabaret παράσταση Αχ, Ρωξάνη!!... στο θέατρο Χυτήριο υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα της Όπερας της Rijeka (Κροατίας) και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.


  Fabiola Ojeda. Χιλιανή τσελίστα, πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ατλάντας, Η.Π.Α. Ήταν μαθήτρια του καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold, Γερμανία και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto καθώς και στο Julius Stern Institut στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει Master Class με τους καθηγητές Anatoly Krastev, Maria Kliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden. Στις Η.Π.Α., ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Θεάτρου Muenster. Επίσης έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.Έλαβε το 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στο διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε στο Yehudi Menuhin - Live Music Now στην Γερμανία. Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους έλληνες συνθέτες Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Κουρουπό και Θεόδωρο Αντωνίου.Διδάσκει βιολοντσέλο στα Ωδεία Κοdaly και Μουσικοί Ορίζοντες.Δεξίππου 5 και Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (150 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο κρατήσεων:
697 445 0680. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου
Ώρα έναρξης: 20:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου