Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ατεκνόχορτα: Τα φυτά που λέγεται ότι προκαλούν στείρωση πλην όμως καταπολεμούν τον καρκίνο…


Τα ατεκνόχορτα ή διαβολόχορτα ή αναποδογύρια ή καλικάντζες είναι σπάνια φυτά.

Ανήκουν στα μονοκοτυλήδονα στην οικογένεια «Araceae». Η οικογένεια αυτή έχει ένα στάχυ, τον σπάδικα, ο οποίος
περιβάλλεται από.. ένα σχιστό βράκτιο, δηλαδή σπάθη που τον προστατεύει.Ανθίζουν το φθινόπωρο, αμέσως μετά τις πρώτες βροχές. Οι ρίζες τους μεγαλώνουν πάνω από τους βολβούς, που κυμαίνονται ανάμεσα στο μέγεθος ενός φουντουκιού και μιας πατάτας. Ο βλαστικός ανθός τους προέρχεται από έναν και μόνο βολβό και φέρει ένα άνθος σε λευκορόδινο χρώμα (Biarum davisii) και καστανοκόκκινο χρώμα (Biarum tenuifolium).

Πού το βρίσκουμε; Σε λιβάδια και βοσκές μέχρι 1000μ υψόμετρο, σε ανοιχτά ασβεστολιθικά φρύγανα, γυμνό πετρώδες έδαφος, ρωγμές εδάφους και στους βράχους.

Ιδιότητες και ενδείξεις : Οι φρέσκοι βολβοί είναι τοξικοί, όταν όμως βραστούν χάνουν την τοξικότητά τους και μπορούν να καταναλωθούν.

Προσοχή, όμως! Τα φυτά αυτά προκαλούν έκτρωση και τα άτομα που τα καταναλώνουν συχνά καταλήγουν γενετικά ανίκανα.

Ακόμη και στις μέρες μας, λέγεται, ότι οι γυναίκες που επιθυμούν να γευθούν ολοκληρωτικά την ηδονή του έρωτα και τη λαγνεία, απαλλαγμένες από τις συνέπειες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, τα χρησιμοποιούν, ευρύτατα.

Επίσης, λέγεται ότι είναι πολύ καλό φάρμακο για τον καρκίνο και συμβάλει στη σταθεροποίηση του καρκίνου και στην αποτροπή των μεταστάσεων.

Βιβλιογραφία:  Φυτά της Κρήτης, Αντώνης Αλιμπέρτης, Εκδόσεις MYSTIS

Πηγή: emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου