Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μασίστας Σαμψών

Άφησε εποχή γυρίζοντας όλη την Ελλάδα, επιδεικνύοντας τις μυϊκές του δυνάμεις και ικανότητες...

Ήταν από τους τελευταίους μιας σειράς αθλητές, που επεδείκνυε στο κοινό ό,τι αυτοσχέδιο και δηλωτικό της ικανότητάς  του : Άλλοτε ήταν ένα αυτοκίνητο  που κρατούσε με σχοινί από το στόμα και το οποίο έβαζε μπρος για να ξεκινήσει, άλλοτε καθόταν να τον δέσουν και λυνόταν μετά, άλλοτε ήταν οι τράπουλες που έσκιζε με μια κίνηση... Το κοινό έστεκε τριγύρω , κατά κανόνα εντυπωσιασμένο από τα κατορθώματα, έτοιμο να χειροκροτήσει . Το χαρακτηριστικό πάντως έρχονταν μετά την παράσταση, όταν περιφέρονταν ένα καπέλο (τραγιάσκα συνήθως) και ζητούσε την υποστήριξη του κόσμου, "για τη φασολάδα του αθλητή"...
Να πως περιγράφει ο τύπος (News 24 7) την έκλειψη του Σαμψών :

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών, σε ηλικία 90 ετών.
Ο Γιάννης Κεσκελίδης πέθανε από ανακοπή, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα, μετά από σύντομο διάστημα νοσηλείας λόγω πνευμονίας.

Ο Σαμψών αναδείχθηκε σε "λαϊκό ήρωα" των περασμένων δεκαετιών, γυρίζοντας κάθε γωνιά της χώρας και επιδεικνύοντας με το μοναδικό ξεχωριστό του τρόπο την μεγάλη μυϊκή του δύναμη και τις δεξιότητες του με απίστευτες ατραξιόν, που ενθουσίαζαν πάντα τα πλήθη.

Το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα σε αυτό το είδος λαϊκής ψυχαγωγίας που συνάρπαζε το κοινό σε πλατείες και χωριά επί δεκαετίες, καθιστώντας τον μαζί με τον επίσης θρυλικό "Κουταλιανό" ως τους κορυφαίους μασίστες στη χώρα.
Ο Γιάννης Κεσκελίδης γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1929 στην Καλαμαριά. Προερχόταν από οικογένεια Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου ως αθλητής ελευθέρας πάλης. Ξεκίνησε τις υπαίθριες επιδείξεις από τη δεκαετία του '50, κερδίζοντας γρήγορα το θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου σε ένα είδος λαϊκής ψυχαγωγίας που υπηρέτησε άξια σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου