Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Απειλούμενο Πάρκο Τρίτση


 Η περιφερειακή παράταξη «Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο» (Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης  και ο  Περιφερειακός Σύμβουλος ΄Καπάταης Χρήστος)
διαμαρτύρεται για τη διακοπή ηλεκτροδότησης και την καταδίκη εις θάνατον δια ξηρασίας του Πάρκου Τρίτση , λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών….

Σε επιστολή της  προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρει η ΑΣ  :   

 

Όπως γνωρίζετε έχουμε θέσει επανειλημμένα το πρόβλημα  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απασχόλησε δε και ως θέμα την συνεδρίαση της 20.11.2012 όπου μετά από διάλογο το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε καταλήξει και σε σειρά προτάσεων και δράσεων όπως:

·                Ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου και απεμπλοκή του από τον Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ.

·                Συγκρότηση Διαβαθμιδικού συνδέσμου με την συμμετοχή των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, του Α.Σ.Δ.Α., της Περιφέρειας Αττικής, κ.α. ώστε η  Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού να έχουν την ευθύνη της διαχείρισης, προστασίας, προβολής και ανάδειξης του Πάρκου.

·                 Μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων στον υπό συγκρότηση νέο φορέα,  εξόφληση των υπαρχουσών οικονομικών υποχρεώσεων οι οποίες υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. €.

·                Σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Πάρκου.

Πριν από λίγες ημέρες η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέδειξε και επεσήμανε με επιστολές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το πρόβλημα της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας μεταξύ  άλλων:

« Μετά την αποκατάσταση των αντλιών νερού, της γεώτρησης, της στάθμης του νερού των λιμνών, καθώς και των εγκαταστάσεων του Πάρκου, αποτέλεσμα της δυναμικής παρέμβασης του Δήμου Ιλίου, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και του ΑΣΔΑ, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι , η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” υπονομεύει αφενός τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διάσωσή του, αφετέρου  δε την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων…»

Ανακύπτουν λοιπόν σοβαρότατα  ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία αυτού του στολιδιού της Δυτικής Αττικής και τα οποία έχουν άμεση συνάφεια με το σταμάτημα της χρηματοδότησης εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, … στα πλαίσια των υλοποιούμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες δεν έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία των δημόσιων αγαθών, αλλά την εφαρμογή των απαιτήσεων της οικονομικής ολιγαρχίας και των δανειστών.

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τους  δημόσιους χώρους ώστε να μπει αποφασιστικός φραγμός σε οποιαδήποτε σχέδια ή σκέψεις ενδεχομένως  υπάρχουν,  για την παραχώρηση του Πάρκου σε ιδιώτες»…..
 
Φωτογραφία (αλλά από άλλο χλοερό τόπο...): Σταυρούλα Κατσογιάννη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου