Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Δεν ξέρω αν είναι αληθινή

Μπορεί να είναι διαδικτυακή αρβύλα, μπορεί να είναι σικέ, μπορεί να είναι μια μελωμένη παπάρα με προορισμό να υπηρετήσει κάποιες ΠΡΟΚΑΤ απόψεις. Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί ή και χωριστά  – όμως ενδέχεται να είναι και αληθινή ιστορία. Αυτή η τελευταία πιθανότητα  με βάζει σε σκέψεις :  Αν στην Ελλάδα υπήρχαν μερικές  χιλιάδες γέροι σαν τον γέρο της ιστορίας  - και με την υπόθεση ότι το παράδειγμά τους θα ήταν   «κολλητικό» -   η χώρα δεν θα γινόταν αυτό που έγινε…..  

Η ιστορία :  

Ήταν πρωί, περίπου 8:30, όταν ένας ηλικιωμένος περίπου 80 χρονών, με ράμματα στον αντίχειρά του, έφτασε στο νοσοκομείο. Είπε ότι ήταν βιαστικός, και ότι είχε ένα άλλο ραντεβού στις 9:00.

Η νοσοκόμα που τον ανέλαβε ενώ του φρόντιζε τα ράμματα, τον ρώτησε αν είχε άλλο ραντεβού με γιατρό σήμερα. Ο ηλικιωμένος είπε πως δεν είχε ραντεβού με γιατρό αλλά έπρεπε να πάει στο γηροκομείο για να φάει πρωινό με τη σύζυγό του. Η νοσοκόμα τον ρώτησε πως πήγαινε από θέμα υγείας η σύζυγός του. Ο ηλικιωμένος απάντησε ότι η γυναίκα του ήταν θύμα της νόσου Alzheimer. Της είπε ακόμα ότι η γυναίκα του δεν ήξερε ποιος ήταν και ότι δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει τα τελευταία 5 χρόνια.

Η νοσοκόμα έμεινε έκπληκτη, και τον ρώτησε:

«Και γιατί συνεχίζεις και πας κάθε πρωί, αφού δεν ξέρει ποιος είσαι;» Ο ηλικιωμένος χαμογέλασε, χάϊδεψε το χέρι της νοσοκόμας και είπε:

«Δεν με γνωρίζει, αλλά εγώ εξακολουθώ να ξέρω ποια είναι..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου