Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Κτηνωδία»…




Η φωτογραφία (adespoto.gr) δείχνει  την απομάκρυνση των 30 και παραπάνω ζώων,  που βρέθηκαν δηλητηριασμένα στο ιδιωτικό καταφύγιο Βρετανίδας στα Χανιά. Προφανώς, η δολοφονική ενέργεια προήλθε  από κάποιους που ενοχλούντο από την παρουσία των ζώων.

Η φωτογραφία εκθέτει και ταυτόχρονα αδικεί τη Κρήτη και τη χώρα μας  γενικότερα, γιατί δηλώνει ένα ήθος που πολλοί Έλληνες πολίτες δεν συμμερίζονται. Ιδιαίτερα μας κάνει «ρεντίκολο» μπροστά σε Ευρωπαίους   με φιλοζωϊκές και φυσιολατρικές ευαισθησίες.

Τώρα βέβαια, όταν διαβάζω στον ιστότοπο του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Καβαθά  ότι η φωτογραφία ανέβηκε σε γερμανική φιλοζωϊκή σελίδα στο Facebook , ότι  διαδίδεται μέσω αυτής σε ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων  και ότι τελικά αυτό θα επιφέρει μείωση του ελληνικού τουρισμού, στέκομαι λίγο διστακτικός και μπαίνω σε σκέψεις …


Και τούτο γιατί νομίζω ότι  η φιλοζωϊκή συμπεριφορά δεν πρέπει να έχει σχέση με πελατειακούς προβληματισμούς….Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα δεν τα αγαπούν για να φαίνονται πολιτισμένοι και επομένως για να προσελκύουν συνάλλαγμα στη χώρα, αλλά γιατί τα αγαπούν. Μόνο οι άνθρωποι που ΔΕΝ αγαπούν τα ζώα εκθέτουν μια  φιλοζωϊκή βιτρίνα, που απλώς  υπηρετεί τις εισπρακτικές τους βλέψεις…….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου