Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Θα τη κάνω ταράτσα…..




Οι παραδοσιακοί φαγάδες χρησιμοποιούσαν την παραπάνω φράση για να υποδηλώσουν συνθήκες πλήρους εδεσματολογικού κορεσμού, οι φουτουριστικοί  γκουρμέδες  ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν την ίδια φράση  υπονοώντας εξειδικευμένες καλλιέργειες, άμεσης πρόσβασης, με προϊόντα υπερ-φρέσκα και αντίστοιχα  με τα ιδιαίτερα γούστα τους…
Στη προκειμένη περίπτωση προπομπός του μέλλοντος  είναι ο κύριος Μανώλης Καραγιαννίδης, που έρχεται πριν από την εποχή του ετοίμου ενδύματος (συνταξιούχος ράφτης γαρ,  ετών 83….)και ο οποίος  δημιούργησε τον μεγαλύτερο «οικιακό» λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη στην ταράτσα του σπιτιού του.


Ο «οικιακός» λαχανόκηπος  του  κ. Καραγιαννίδη  δεν είναι ασύμβατος με την ιδέα ενός ενιαίου ταρατσοχώρου – όπως εκτέθηκε πριν λίγο καιρό  σε αυτόν τον ιστότοπο    http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6459975397322004083#editor/target=post;postID=8414649185558408253
αλλά αντίθετα τον εμπλουτίζει και τον κάνει πιο ζωντανό. Στην  έκταση  των  120 τ.μ. ο  θεσσαλονικιός ταρατσολαχανόκηπος  διαθέτει  πατάτες, ντομάτες, πιπεριές όλων των ειδών, κρεμμύδια ξερά, φασολάκια, σκόρδα, αγγουράκια, μελιτζάνες ακόμη και καλαμπόκια.


Ο κ. Καραγιαννίδης είναι αναμφίβολα ένας εμπειρικός εδαφολόγος, αφού ανακάλυψε ότι τα φυτά του ευνοούνται από ένα μείγμα χώματος Δοϊράνης και άμμου…Ακόμη είναι ένας «βιοκαλλιεργητής  μείον γαλαζόπετρα», δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιεί λιπάσματα παρά μόνο γαλαζόπετρα στα φυτά του….Εξ άλλου ο ίδιος, χωρίς γνώσεις φυτοπαθολογίας, απομακρύνει κάποια τουλάχιστον έντομα από το χώρο του χρησιμοποιώντας  «παράπλευρες φυτεύσεις»  ματζουράνας και βασιλικού, γενικά δε είναι προστατευτικός τόσο ώστε να επικαλύπτει τα φυτά του με πράσινο δίκτυ (κατά του αέρα και του χαλαζιού) και να μειώνει κατά 60% την έκθεσή τους στον ήλιο..


Κατά τα άλλα, όχι μόνο  έχει σταματήσει να ψωνίζει από τη λαϊκή αγορά αλλά ταϊζει και τη γειτονιά του !  Και διαβεβαιώνει ότι ΤΟΝ τηλεφωνούν από την Αθήνα και ΤΟΝ ζητούν να τους δώσει συμβουλές από το τηλέφωνό του (2310 657847) – θα λέγαμε εμείς  οι «χαμουτζήδες» (Νοτιοελλαδίτες),  έτσι, για να κάνουμε και λίγη  πλάκα στους βορειοελλαδίτες  συμπατριώτες μας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου