Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση 11 περιβαλλοντικών οργανώσεων & φορέων για το υπό διαβούλευση Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

 

16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι συνυπογράφουσες οργανώσεις και φορείς υπέβαλαν την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα αναλυτικά τους σχόλια για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) για τον Τουρισμό και τη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Ιουλίου.

Το προτεινόμενο ΕΧΠ για τον Τουρισμό προωθεί ένα πρότυπο χωρικής ανάπτυξης του τουρισμού, το οποίο ελάχιστα διαφοροποιείται από το σήμερα υφιστάμενο -και χωρίς σχέδιο- μοντέλο. Και αναπαράγοντας το μοντέλο αυτό, όχι απλά δεν αντιμετωπίζει, αλλά αναμένεται να μεγεθύνει τα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη.

Πρέπει, καταρχάς, να σημειωθεί ότι η διαδικασία διαβούλευσης, παρά την επαρκή χρονική της διάρκεια, είναι περιορισμένη ως προς την ουσία της για δύο βασικά λόγους: α) δεν είναι δημόσια προσβάσιμα τα σχόλια που υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους,

Έλλη Ζάχου Ταχτσή» για 4η χρονιά στο θέατρο Εν Αθήναις

 «Η μάνα αυτουνού…

Έλλη Ζάχου Ταχτσή»


για 4η χρονιά 

στο 

θέατρο 

Εν Αθήναις



Από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:45, 

για περιορισμένες παραστάσεις



    Ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου, «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, μετά την θερμή ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς και τα απανωτά Sold Out, συνεχίζεται για 4η χρονιά, στο Θέατρο Εν Αθήναις (Ιάκχου 19 Γκάζι, τηλ 2130356472) από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:45, για περιορισμένες παραστάσεις. 


Βραβείο Γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης από την Kulturosupa.gr.

Βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης

(Υποψηφιότητα και για βραβείο καλύτερου Πρωτότυπου Κειμένου και καλύτερης Μουσικής)

1ο Βραβείο Γυναικείας ερμηνείας στα θεατρικά βραβεία κοινού του All4fun. 

(Υποψηφιότητα και για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου νεοελληνικού έργου και καλύτερης Μουσικής)

Βραβείο καλύτερου μονολόγου της χρονιάς και γυναικείας ερμηνείας από τη σελίδα των θεατρόφιλων “Ζω ένα Δράμα”


   

Για την προστασία της περιοχής του Κάστρου Λευκάδας

  

  

 

16 Σεπτεμβρίου 2024

 

Είναι πολύ αισιόδοξο και παρήγορο, ότι πολλοί πολίτες της Χώρας μας εμπνέονται  από τις αξίες, που συνδέονται με την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου. Αυτό αποδεικνύεται και από τις ενέργειες της ομάδας κατοίκων της Λευκάδας «Πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση περιοχής του Κάστρου της Λευκάδας», που αριθμεί περίπου 1500 μέλη και που αγωνίζεται για τη διάσωση ενός τόπου άρρηκτα συνδεδεμένου με το Κάστρο της Αγίας Μαύρας της Λευκάδας, χαρακτηρισμένου με πολλαπλά καθεστώτα προστασίας και ενταγμένου ιστορικά  στη ζωή της πόλης της Λευκάδας.

 

Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται σε καθεστώς αρχαιολογικής προστασίας,