Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ο γίγαντας των αιθέρων παίρνει θέση στην ιστορία

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Ο γίγαντας των αιθέρων, το Boeing 747OLYMPIC EAGLE” (SX-OAB) της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που διεσώθη χάρη στους αγώνες της μεγάλης οικογένειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και με πρωτεργάτη το ΠΟΛΚΕΟΑ, παίρνει θέση στην ιστορία.

Σήμερα Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13.04, η LAMDA DEVELOPMENT, τιμώντας τη συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2023 με το ΠΟΛΚΕΟΑ, προχώρησε στη μετακίνηση του παραπάνω αεροσκάφους, δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, παίρνοντας θέση στο νέο ταξίδι του Ελληνικού.

Το κτίριο Saarinen, εγκαινιάστηκε το 1969, την ίδια χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την παραγγελία στην Boeing για το αεροσκάφος αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το ονομάσαμε «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση».

Το αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΩΘΗΚΕ.

Θυμίζουμε πως, πρόσφατα, τα μη πλόιμα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο ΝΑ άκρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, είχαν βγει σε πλειστηριασμό. Ο διάλογος και η συνεννόηση, έφεραν το ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και αυτά σήμερα παραδίδονται στις επόμενες γενιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου