Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Καλή χρονιά, από WWF

 

Καλή χρονιά! Εύχομαι από καρδιάς η νέα χρονιά να μας βρει ενωμένους και να φέρει σε όλους, συλλογικά και ατομικά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

 
Είναι σύνηθες, στο τέλος κάθε χρονιάς που περνάει να κάνουμε τον απολογισμό μας. Αναλογιζόμαστε τι καταφέραμε, τι δεν καταφέραμε, τους ανθρώπους που είχαμε πλάι μας αλλά πρωτίστως, τι γεγονότα συνέβησαν εκεί έξω. Αναμφίβολα, η χρονιά που μας πέρασε ήταν εξαιρετικά σκληρή και δύσκολη, με δύο πολέμους να μαίνονται, φονικούς σεισμούς σε Τουρκία, Συρία, Μαρόκο και πολλές κλιματικές καταστροφές, καθώς το 2023 καταγράφεται ως το πιο θερμό έτος στην ιστορία.


Υπήρξε σίγουρα δύσκολη χρονιά και για το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίστηκε, εκτός των άλλων, από τεράστιες πυρκαγιές και πλημμύρες. Δοκιμαστήκαμε, αλλά στις μεγάλες δυσκολίες βρεθήκαμε μαζί. Νιώσαμε ότι είχαμε μαζί μας πολλούς συμμάχους με την ίδια ανάγκη και επιθυμία: να παλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο.


Για όλα αυτά που καταφέρνουμε μαζί, σας ευχαριστούμε! 


Μαζί δυναμώνουμε και προσπαθούμε για αυτά που αξίζουν. Για καθαρές θάλασσες, για την προστασία των δασών μας, για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών, για την προστασία των μοναδικών ειδών της χώρας μας, για έναν κόσμο με λιγότερα πλαστικά, για την εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία, για ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες. Μαζί κάνουμε μικρά και μεγάλα βήματα, ζήσαμε περιβαλλοντικές νίκες αλλά και ήττες από τις οποίες μαθαίνουμε και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Εύχομαι έτσι να συνεχίσουμε, και να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, όλοι πολύτιμοι και μοναδικοί στην προσπάθεια να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο και ανθρώπινο μέλλον. 


Καλή δύναμη σε όλους μας!


Δημήτρης Καραβέλλας
Γενικός Διευθυντής 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου