Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Το Βολτ για την Απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για Ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου

 


Το Βολτ Ελλάδας επικροτεί την πρωτοβουλία του Ευρωκοινοβουλίου να συζητήσει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Η συζήτηση προκλήθηκε από τις επανειλημμένες ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών στην Ελλάδα σε περιπτώσεις όπως η χρήση παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού, οι καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στις σχετικές έρευνες και η ελευθερία των ΜΜΕ. 

 

Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την υποκριτική στάση της κυβέρνησης στα παραπάνω θέματα και τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνουν την στοχοποίηση και παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων που της ασκούν κριτική καθώς και τη σκανδαλώδη οικονομική ενίσχυση των φιλικών προς αυτήν ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα, μιας λίστας-μνημείου ντροπής για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ της χώρας.

Τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές και δεν συνάδουν με μία σύγχρονη δυτική δημοκρατία. 

 

Παράλληλα, παρά την πάροδο τόσο μηνών από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τις τραγωδίες των Τεμπών και της Πύλου, έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος στην απόδοση ευθυνών, χωρίς φυσικά καμία επίπτωση σε κυβερνητικά στελέχη, κάποια εκ των οποίων δηλώνουν με περίσσια αλαζονεία ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα γεγονότα.  

Θεωρούμε άκρως προβληματική τη στάση της κυβέρνησης και ζητάμε την πραγματική ανεξαρτητοποίηση της δικαιοσύνης με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό της χώρας.

 

https://www.voltgreece.gr/wp-content/uploads/2023/09/Site 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου